"Децата ти ще са с бетонирани крака в язовира": Съдия Цариградска пред комисията за Нотариуса

7840
"Децата ти ще са с бетонирани крака в язовира": Съдия Цариградска пред комисията за Нотариуса
Снимка: БГНЕС

Заплахи и натиск и неправомерно подслушване се оплака съдия Владислава Цариградска пред Временната комисия за по случая с Нотариуса. 

"На 19 февруари бях предупредена, че мълчанието е злато и ако не млъкна, ще ми изкормят гениталиите. Вчера градацията продължи, но ще ви прочета, за да разберете защо съм емоционална и защо очаквам по-решителна институционална реакция. Най-смущаващият имейл, който се моля да го прочетете като родители: „Кажете й на съдия Цариградска, ако не млъкне, и мъжа й, и децата й ще са с бетонирани крака на язовира“. Нотариуса е мъртъв от 31 януари. Кой ме заплашва и кой иска аз да мълча? Мисля, че тук преди мен трябваше да седне г-н Сарафов", каза Цариградска на депутатите. Тя заяви, че няма да разказва как живеят тя и семейството й, но по думите й никой не би искал да е на нейно място. 

Заплахи и натиск

"Срещу мен започна сложно функционираща организирана атака. Тя започна с посочената медийна публикация, след това с предупреждения, че тя ще бъде свалена от интернет пространството, ако удовлетворя искането на лицето Мартин Нотариуса. Беше интересно, че от мен се искаше нещо необичайно. От мен не се искаше резултат, който да е удовлетворяващ за Мартин Нотариуса, а аз да се отведа от дело, в което той участваше", разказа съдия Цариградска. 

Тя заяви, че след това през януари е получила дръзки и заканителни реплики. "Отправяха ми се поздрави за семейството, но в самия контекст това не бяха поздрави, а предупреждения. Освен вече покойния Мартин Божанов в това производство и в цялата форма на шантаж и натиск форма участваха двама адвокати - адвокат Велимир Атанасов и адвокат Калин Чанков", обясни съдията. ОЩЕ: Цариградска отказа да седи до Зартова в комисията за Нотариуса

Неправомерно подслушване

"През изминалата година поисках от Националното бюро за контрол над СРС да бъде извършена проверка, а всъщност аз съм контролирана неправомерно с тайни способи", коментира Цариградска. Тя заяви, че все още няма отговор и се надява да успее да го докаже. ОЩЕ: Изслушват съдия Цариградска и Невена Зартова по казуса "Нотариуса"

Зартова осигурила чадър над Нотариуса, твърди съдията

"Нищо лично към г-жа Зартова, но имам достатъчно документални основания, вън от това, което излиза в публичното пространство, да подозирам, че тя лично е допринесла за това Мартин Божанов да придобие този деомоничен образ и най-вече с осигуряване на гражданствено-прокурорски чадър над него. Той не е само прокурорски, подозирам, че е чадър от службите", обясни Цариградска пред депутатите. 

Главните прокурори и Нотариуса

Цариградска отговори на питане дали бившите главни прокурори и настоящия са подпомагали Нотариуса. „Убеден съм, че Сотир Цацаров, Иван Гешев и Борислав Сарафов имат пряк интерес да държат този похлупак“, смята Цариградка. Тя обаче заяви, че не може да отправи категорично обвинения към тримата. 

Апелът й към парламента

Тя обаче каза, че Мартин Божанов и Пепи Еврото разполагат с най-съкровените тайни на всички. 

"Апелът ми към вас е не толкова да слушате разказ за онова, което знаете, а да намерите какво да направите това нещо да бъде ликвидирано, а не да се ликвидират държателите", смята още Цариградска. Тя добави, че трябва да се изчисти политическия чадър, тъй като по думите й "съдебната власт е изпълнявала политически поръчки".

Цариградска беше призована да каже имена на политици, като тя на свой ред попита дали искат да им свърши мръсната работа и да задвижи реализацията на заплахите срещу себе си. Макар и Цариградска да не иска да стои до прокурор Зартова, в човешки план се тревожи за нея. Тя каза, че ще й даде телефона си.  ОЩЕ: Минчев: Докладът с имена, свързани с Нотариуса, не е подписан от никого (ВИДЕО)

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от КРИМИ:

Как се развиват делата за клевета в Народния театър

Пиян шофьор предизвика катастрофа с пострадали в Казанлък

Хванаха жена, купувала скъпи телефони с чужди карти (СНИМКА)

Окрал казино, но вместо пари взел тръби: Арестуваха мъж в Камено

Инвалидни пенсии за над 100 000 лева: Две жени лъгали държавата с години

Добавил си 8 години стаж: Мъж опита да излъже НОИ в Кърджали

Жена е в болница след домашно насилие в Благоевградско

Мними гадателки основаха първата ясновидска къща у нас

По инициатива на ДАНС: Международна операция ще пресича контрабандни канали

Разбивал наред: Хванаха мъж, повредил 7 автомобила във Враца

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com