Делото на Цветанов продължава след евроизборите

11957
Делото на Цветанов продължава след евроизборите
Снимка: БГНЕС

Постановление на прокуратурата за образуване на досъдебно производство, което съдът изиска, но все още не e получил, отложи края на процеса срещу бившия вътрешен министър Цветан Цветанов, предаде БГНЕС.

Съдия Тони Гетов обясни, че това постановление е важно заради датата, на която е образувано досъдебното производство, тоест дали тя предхожда датата на исканията за използване на СРС-та. Цветан Цветанов е подсъдим по това дело за това, че пренебрегвайки разрешенията, подписани от съдия, е поставил собственоръчно резолюции "Не!!!" на шест искания за СРС-та за подслушване на бившия шеф на РЗБОП-Велико Търново Орлин Тодоров.

След като стана ясно, че постановлението не може да бъде изпратено от съда, тъй като е с гриф, прокуратурата поиска един час, за да го предостави. След изтичането на този час стана ясно, че те няма да успеят, а могат да предоставят само удостоверение от съответната прокуратура кой, кога и за какво е образувано досъдебното производство. Съдът поиска постановлението днес и от Окръжната прокуратура в Ловеч. Така делото срещу Цветан Цветанов ще продължи със сигурност след вота, тъй като следващата дата за заседание е за 29 май.

Днес бе разпитан последният свидетел по делото Орлин Тодоров. Той дори получи глоба, защото отказа да каже от кого е разбрал, че има искания за СРС-та срещу него. По време на разпита Тодоров каза, че е разбрал август – септември, че срещу него може да се използват СРС-та. Той узнал за това, според разказа му, първо от бивш офицер от МВР, близък на бившия директор на ОД МВР. А един-два месеца по-късно и от източник от прокуратурата.

Стана ясно, че този човек през цялото време е знаел, че е подслушван, обобщи адвокатът на Цветанов - Менко Менков. Самият бивш вътрешен министър пък заяви, че е написал "Не", защото "има вероятност да бъде разкрит способът при прилагането на СРС". "Водещо е да не се разконспирират методите и способите при използването на едно СРС", каза той.

Орлин Тодоров се появи за делото срещу Цветанов

Ключовият свидетел по делото срещу бившия вътрешен министър Цветан Цветанов се появи в Съдебната палата доброволно, предаде репортер ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com