Делото срещу Орлин Тодоров пак отложено - един от адвокатите отсъствал

7477
Делото срещу Орлин Тодоров пак отложено - един  от адвокатите отсъствал
Снимка: БГНЕС

За пореден път Окръжният съд във Велико Търново отложи делото срещу бившия директор на Териториално звено „Борба с организираната престъпност” Орлин Тодоров, предаде Агенция "Фокус".

Причина за отлагането на делото е отсъствие на единия от адвокатите на подсъдимия Тодоров. Адвокат Ирена Божурска е уведомила чрез факс, че поради сериозен личен ангажимент в чужбина, й се налага да отсъства.

Вземам скромна сума като адвокат на Цветанов, казва Менко Менков

Защитавам Цветан Цветанов срещу скромен хонорат. Това обяви адвокатът на бившия вицепремиер и бивш вътрешен министър Менко Менков в сут...

В съдебната зала подсъдимият Орлин Тодоров заяви, че въпреки, че има още един упълномощен защитник – адвокат Ирена Косева, държи на присъствието и на двамата си адвокати. Делото бе отложено за 11 февруари.

Предходното заседание, което бе насрочено за 25 ноември, не се състоя поради отсъствието на самия Орлин Тодоров. Подсъдимият бе приет по спешност на 21 срещу 22 ноември в Кардиологичната болница във Велико Търново.

Днес трябваше да се пристъпи към четенето на пледоариите на страните. Делото тръгна в Окръжен съд – Велико Търново на 8 октомври 2012 година и е в заключителна фаза от месец юни тази година.

Срещу Орлин Тодоров са повдигнати три обвинения. Едното обвинение е за това, че като началник на Териториално звено „Борба с организираната престъпност” – Велико Търново, той разгласил информация по служба по досъдебни производства. Другото обвинение е, че като служител в сектор „Криминална полиция” при РУ „Полиция” – Горна Оряховица и началник на Териториално звено „Борба с организираната престъпност” – Велико Търново, злоупотребил и направил опит да злоупотреби със служебното си положение. Третото обвинение срещу него е, че склонил длъжностни лица, да нарушат свои служебни задължения във връзка с правораздаването по досъдебно производство.

Делото срещу Цветанов продължава догодина

Делото срещу бившия вицепремиер и бивш вътрешен министър Цветан Цветанов по обвинението, че не е позволил използването на СРС срещу бив...

Орлин Тодоров бе задържан на 11 март 2011 година заради изнасяне на информация, представляваща държавна тайна. Той лежа в следствения арест в Ловеч повече от една година с постоянна мярка „задържане под стража”, наложена от Апелативен съд – Велико Търново. След което бе освободен, първо под домашен арест, а след това и под парична гаранция. Делото е в размер от 34 тома, а само обвинителният акт е над 100 страници. Приблизително толкова е и броят на разпитаните свидетели.

Тодоров е и човекът, заради когото срещу бившия вътрешен министър Цветан Цветанов има повдигнати две обвинения. Първото е, че Цветанов не е разрешил ползване на СРС в хода на разследването срещу бившия шеф на РЗБОП във Велико Търново, а второто - че му е дал 50 хил. лева възнаграждение по времето, когато Тодоров лежи в Ловешкия арест и на практика не е на служба.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com