X
 
 

Двама арестувани за убийството в Негован, откриха оръжието

9384 0
photo of Двама арестувани за убийството в Негован, откриха оръжието
Снимка: БГНЕС
Откриха оръжието, с което е извършено убийството в Негован. Това е станало в района на Техническия университет в София, съобщиха на брифинг зам.-главният прокурор Иван Гешев, вътрешният министър Младен Маринов и главният комисар Христо Терзийски, директор на Главна дирекция Национална полиция (ГДНП), предаде БГНЕС.

По данни на полицията са намерени два пистолета.

Стана ясно кои са убитите край Негован, мъжът е известно име от спорта

Изяснена е самоличността на двамата убити, открити във водоема до с. Негован преди 10 дни. МВР провежда от вчера операция по изясняване...

"Изключително тежък случай. Трудно за разкриване. По този случай не е имало сигнал за извършено престъпление, по същество жертвите бяха установени в резултат на професионалната работа на органите на МВР съвместно с прокуратурата. Пробивът по случая е започнал и по оперативна информация за евентуалните извършители на това деяние и на по-късен етап, след 8 дни в неделя срещу понеделник бяха установени и евентуалните жертви.

Задържани са две лица, заподозрени за това тежко престъпление. Задържани са днес по обед. Предстои анализ на доказателствата. Наблюдаващият прокурор ще предприеме действия по привличането им като обвиняеми. Тук са укрити два пистолета, за които се подозира, че с тях е извършено тежкото престъпление. Извършителите нямат сериозна връзка, която да ги свързва с Техническия университет, имали са трудов договор за техническа поддръжка с университета", обясни Гешев.

Вътрешният министър Младен Маринов благодари за съдействието по случая. Интересното е, че първо стигнахме до извършителите по информация и по-късно разбрахме кои са жертвите, добави Маринов.

Терзийски повтори, че става дума за двойка, живели на семейни начала. Гешев от своя страна уточни, че жертвите са застреляни.

Ужасът в Негован: Говори мъжът, открил част от телата на жертвите

В събота Иван отива за риба на водоема в Негован. Придружава го приятелката му. Не са сами край водата, за риба са дошли още хора. Прив...

Има данни, че един от извършителите е изтърпявал наказание в затвор. И двамата задържани са криминално проявени. Гешев уточни, че дават брифинг пред сградата на Техническия университет, тъй като там е намерено оръжието, а и едно от лицата е задържано там.

По-рано днес стана ясно, че е изяснена самоличността на двамата убити, открити във водоема до с. Негован преди 10 дни. Намереният застрелян мъж край Негован е бивш треньор по борба и се казва Йордан Атанасов. Освен в български отбори, той е работил и в Саудитска Арабия.

Дъщерята на Йордан Атанасов, която живее в Нигерия е подала сигнал в полицията, че е видяла снимки, свързани с убитите, разпространени от полицията.

МВР провежда от вчера операция по изясняване и събиране на доказателства по случая в апартамент на столичния бул. "Витоша", където се предполага, че на семейни начала са живели починалите мъж и жена - Йордан и Марияна. А задържаните били строителни работници, ремонтирали апартамента на Атанасов. Те искали да го оберат, смята МВР.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители