X
 
 

Двама души с присъди за изнудване на Доган и Пеевски

1837 3
Двама души с присъди за изнудване на Доган и Пеевски
Снимка: БГНЕС
Дело срещу румънец и българин, разследвани за изнудване на почетния председател на ДПС Ахмед Доган и депутата на партията Делян Пеевски, е приключило със споразумение между прокуратурата и обвиняемите и съответно присъди, съобщава в. "24 часа".

Дорин Йордаке и Дилян Георгиев се признали за виновни по 2 обвинения. Те сключили споразумение със Спецпрокуратурата на 18 януари. Според него Йордаке трябва да лежи 8 месеца в затвора, а Георгиев - 6 месеца.

Делото срещу Пеевски и БНБ в САЩ стигна до ключов момент

Само още 2 дни остават до крайната дата (16 януари), до която адвокатите на защитата по делото срещу депутата от ДПС Делян Пеевски и ср...

Двамата са обвинени, че от началото на 2018 г. с издирвания румънец Овидиу Семенеску и "други неустановени лица" са участвали в група за измами и изнудване, действала в България и чужбина. Второто обвинение на прокуратурата е, че опитали да заблудят Доган и Пеевски, че френските служби са изготвили доклад за контрабандата с цигари, в който уж се споменавали техните имена. Осъдените твърдели, че разполагат с въпросния доклад на хартиен и магнитен носител и че могат "да съдействат и посредничат" имената на Доган и Пеевски в него да бъдат махнати срещу 12 млн. евро. Подобен доклад по делото няма.

Двамата обвиняеми бяха арестувани през месец май миналата година, като в момента са били на свобода. Присъдите им всъщност са почти равни на дните, излежани от тях в ареста.

Припомняме, че доклад за контрабандна дейност с български цигари имаше от турските служби. Той беше поискан от българските правоохранителни органи по времето на бившия МВР министър Валентин Радев, а "Да, България" на бившия правосъден министър Христо Иванов поиска свикване на КСНС заради случилото се.

Actualno.com

Етикети:

  • Хари 3 Хари преди 2 седмици Профил на трол?
    То само това да беше излагацията на Христо Иванов. Няма едно нещо, което да е свършил като хората. Не случайно се провали тотално като министър на правосъдието.
  • Рали 2 Рали преди 2 седмици Профил на трол?
    ДБ само искат. Как пък един път те не разкриха нещо, не решиха проблем, не направиха едно конструктивно предложение?
  • Асен 1 Асен преди 2 седмици Профил на трол?
    Христо Иванов толкова му акъла и опита, добре че за кратко беше министър, че кой знае какми поразии още щеше да направи.
Последно в Актуално