МВР още не коментира "Булгартабак", очертава се катаджиите да станат съдии на пътя

3029
МВР още не коментира "Булгартабак", очертава се катаджиите да станат съдии на пътя
Снимка: МВР

Поискали сме доклада от Турция за контрабандата. Не искам доклада от интернет, а от турските служби и Интерпол. В документа се казва, че източник на контрабандни цигари е "Булгартабак", а не организатор на контрабанда – може да идва от трети страни, в които продукцията е официално продадена. Когато официално получим доклада и го преведем, ще узнаете. Така вътрешният министър Валентин Радев коментира скандала на вчерашния ден – че за пръв път в доклад на турската служба за борба с организираната престъпност и контрабанда се посочва името на "Булгартабак" по отношение на контрабандни цигари.

Мерките за войната по пътищата

Христо Иванов смята, че догодина България ще има нов главен прокурор

Понеже предполагам, че следващото лято Цацаров ще се премести в Конституционния съд и ще имаме нов главен прокурор, ние и него ще го кр...

Нашето желание е да бъде на "ръба на закона", да бъдат разходени до участъка тези, които драстично нарушават Закона за движение по пътищата. Драстично нарушение е и превишаването на скоростта. Това заяви Радев пред Нова телевизия по повод идеите МВР да се намеси по-решително за овладяване на тежката ситуация по българските пътища.

По думите на Радев, дали нещо е драстично, ще се тълкува "от тези, които са на пътя", защото били експерти. Същевременно МВР министърът си призна, че стават грешки в статистиката на МВР, след като в. "Труд" публикува бюлетините на КАТ за 14 и 15 ноември. В този от 15 ноември загиналите от началото на годината стават с 1 човек по-малко, отколкото са били на 14 ноември, а броят на катастрофите се увеличава за денонощие с 49, макар официално регистрирани за този период да са само 16 катастрофи! Ранените от началото на ноември до 14 ноември пък са 258, а на 15-ти стават 324, макар в периода 14-15 ноември да е посочено, че има 20 ранени при катастрофи. Затова казвам да сверяват от всички източници и да се поправят грешките, оправда се Радев.

Проблемите в системата

Вътрешният министър отрече, че за случая "Павликени", при който бяха записани полицаи, крадящи служебно гориво месеци наред, МВР е разбрало от "Господари на ефира". Той уточни, че има отстранени служители на МВР, но не арестувани, защото се води разследване – иначе "съдът ще ги върне". В случая са замесени шефът на пожарната в Павликени инж. Ваньо Джамбазов, командирът на полицейското отделение в ОД МВР-Велико Търново Георги Едрев и началникът на полицейския участък в Сухиндол Румен Стойчев.

Пропуски в изискванията за зимни гуми създават предпоставки за огромен брой катастрофи

Тежките камиони предпоставят блокиране на основни пътни артерии през зимата. Оказва се, че в закона има огромна празнина в частта му за...

Радев каза и, че МВР работи по други сигнали за кражба на гориво от полицаи и пожарникари. Казвам и на синдикатите – говорите ми за повишение на заплатите, но хората трябва да знаят, че си вършите работата, заяви министърът. Той каза и, че не е убеден, че писмото от баретите от СОБТ заради негативни практики от страна на командира на отряда Георги Гайков е с политически мотив, но подчерта, че баретите не са се обърнали към него, а директно са излезли публично – "така не се прави", по думите на Радев. 20% са недоволни, ще видим какво казват другите 80%, уточни вътрешният министър.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от КРИМИ:

Дървосекачи се биха с пръти край Кърджали

Пиян разхвърля магазин в Асеновград

Бременна в деветия месец почина в болницата в Кърджали

Разбиха мрежа за нелегална продажба на хормонални медикаменти

Бомбени заплахи в Софийския университет и Съдебната палата

Измъчвани и пребивани: 21 българки са били карани да проституират в Италия

Дават 50 000 лева за откриването на Ивана от Дупница

Апелативният съд в Пловдив гледа делото по случая „Цалапица”

Откриха трупа на мъж след потушаването на пожар в Благоевград

Излъгаха, че им е син: Мъж и жена се опитаха да извадят българска лична карта на чужденец

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com