Две жени заловиха джебчии в столицата

3648
Две жени заловиха джебчии в столицата
Снимка: iStock/Guliver

Две решителни дами заловиха джебчии в столицата в навечерието на празниците. Гергана Попова, жертва на крадците, успява да ги проследи заедно със своя приятелка. В залавянето се включва полицията. Готови за помощ са и хората, които пътуват заедно с двете жени в трамвая.

Гергана публикува историята във „Фейсбук“, още докато чака в районното полицейско управление. Целта й е както да предупреди хората за опасността, така и да покаже, че има смисъл да сме активни и да се опитаме да се защитим.

Цветелин Кънчев свърза Цветан Цветанов с ромски род, известен с джебчийските си умения

Не са проблем тези, които печелят обществените поръчки, а тези, които печелят, прибират 30% аванс и изчезват. Така лидерът на "Евророма...

В последния работен ден преди празниците Гергана и приятелката й се качили в трамвай 7. Там се оказали и джебчиите - три жени и дете. Били толкова ловки - разказва Гергана, - че докато забелязала, че ципът на чантата й е леко отворен, вече били слезли. Тя и приятелката й тръгнали по престъпниците, а междувременно в кошчета край спирки намерили захвърлени портмонета.

Видели джебчийките, които следили, на спирка в се качили заедно в трамвая. Измамниците се опитали да объркат преследвачките, като на следващата спирка слезли и се качили отново. Но двете жени не се помамили.

Междувременно Гергана и приятелката й се обадили на 112 и ги свързали с полицията. Служителите на реда заръчали да бъде помолен ватманът да не отваря вратите на трамвая, тъй като са наблизо. Полицаите дошли за пет минути, а двете жени разпознали една от джебчийките и детето крадец и те били задържани. Другите две измамници успели да се изгубят в тълпата.

Отишли в районното, откъдето Гергана разказа за случилото се и докато чакали в полицията, продължили да постъпват сигнали за откраднати вещи.

Ромска фамилия, занимаваща се с джебчийство, ремонтирала парламента

Глава на фамилия, известна с монопол върху джебчийството в Софийско, е спечелил и реализирал обществена поръчка за ремонт на Народното ...

Пред "Дарик" Гергана каза, че жена, която живее в малък град край София, тъкмо била взела заплата на ръка - 600 лева, и се прибирала към къщи. Тогава осъзнала, че й липсва портмонето с цялото възнаграждение и била изключително нещастна. "Замислих се на колко хора, които с честен труд са изкарали парите си, са объркали празниците", спомня си тя.

И решила да сподели историята си във Фейсбук, за да бъдат предупредени хората и да са на щрек, както и да знаят, че в такива случаи, когато човек е по-инициативен, може да се стигне до положителна развръзка.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от КРИМИ:

Мними гадателки основаха първата ясновидска къща у нас

По инициатива на ДАНС: Международна операция ще пресича контрабандни канали

Разбивал наред: Хванаха мъж, повредил 7 автомобила във Враца

Внук отмъкна 25 000 британски лири от дядо си в Хасково

Мигрантски наплив към София: МВР хвана 12 души в бус

Разбиха схема за преработка и разпространение на оръжия

За да има дело: Прокуратурата трябва да преработи обвинителния акт по "НАПлийкс"

BIRD: Димитър Стоянов бе нападнат от пиян данъчен, защо той не е задържан?

Мъж загина при катастрофа в Силистренско

Заради имунитет: Прекратиха временно делото за клевета на Гешев срещу Славов

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com