X
 
 

Една година условно за съдия Веселин Пенгезов

2479 4
photo of Една година условно за съдия Веселин Пенгезов
Снимка: БГНЕС
Съдията от Софийския апелативен съд Веселин Пенгезов бе признат за виновен за злоупотреба с власт и осъден на 1 година условно с 3-годишен изпитателен срок. Присъдата прочете съдия Снежина Колева в Софийски градски съд, съобщи 24 часа.

Престъплението, за което Пенгезов е осъден, е за това, че като председател на Военно-апелативния съд през 2008-2009 г. не възложил обществена поръчка, заради което настъпили тежки вреди за съда, а именно - било спряно финансиране по Оперативна програма "Административен капацитет" (ОПАК). Заедно с Пенгезов подсъдими са и други шестима, които бяха обявени за виновни за това, че представили неверни данни пред ОПАК, за да получат пари по европроект. Магистратите не ги осъдиха заради изтекла давност на престъпленията. Въпреки делото и постановената днес присъда Веселин Пенгезов си остава на работа като съдия в САС.

Пенгезов за делото срещу него: Обрекоха ме на гражданска смърт

Софийският градски съд (СГС) даде ход на делото срещу бившия председател на Софийския апелативен съд (САС) Веселин Пенгезов. Той е подс...

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
 • Народен съд 4 Народен съд преди 1 месец Профил на трол?
  Този с мустака на снимката е като тоалетна. Нищо ДОБРО не може да излезне от него.
 • Анонимен 3 Анонимен преди 1 месец Профил на трол?
  Пенгел, ами нещо да кажеш за хотела в Приморско, от който ако пикаш , пада в морето ?
 • Теменужка 2 Теменужка преди 1 месец Профил на трол?
  Две семейства сме на почивка в Приморско и решихме да отидем да видим "хотелчето" на ВИСШИТЕ "бедни съдии" . Заградили са брега с ограда и са направили непроходимо минаването, тъй като е "облагородено" с храсти, рози и дърва за огрев . НО ... те вече са заградили още един парцел съвсем на брега, идете и го вижде срещу ул.Ропотамо №1 !
 • Алтернативен 1 Алтернативен преди 1 месец Профил на трол?
  Хахаха, а разследване защо се е стигнало до изтичане на давност няма ли да има? Гарван-гарвана око не вади. Има умисъл във всичко но няма кой да разследва в жалката държавна администрация!!!