X
 
 

Емануил Йорданов: Делото "Иванчева-Петрова" е тържество на двойния аршин при антикорупционния закон

5046 1
photo of Емануил Йорданов: Делото "Иванчева-Петрова" е тържество на двойния аршин при антикорупционния закон
Снимка: БГНЕС
"Делото Иванчева – Петрова е тържество на двойния аршин на прилагане на антикорупционния закон. По делото стоят много въпросителни, които ще бъдат засегнати в пледоариите в края на февруари. " Това каза за обзорното публицистично предаване „Метроном“ на Радио „Фокус“ Емануил Йорданов, бивш министър на вътрешните работи и адвокат на бившия зам.-кмет на столичния район „Младост“ Биляна Петрова.

Той обърна внимание, че законът за противодействие на корупцията и отнемане на незаконно придобитото имущество е еднакъв за всички, но прилагането му предполага използване на двоен стандарт.

Иванчева няма да се кандидатира за кмет на София, отправи въпроси към властта

Бившият кмет на "Младост" Десислава Иванчева няма намерение да се кандидатира за изборни длъжности в предстоящите европейски или местни...

"Трудно е да се предположи, каква ще е съдбата на делото у нас. За съжаление, много неща, които се случват в рамките му, се разминават с нашето законодателство. Това дело е по-близо до политиката, до пиара, до предизборните кампании – да се надяваме, че накрая всичко ще завърши, както е по закон", коментира Емануил Йорданов. Според него самият антикорупционен закон е пълен с недобре формулирани и неясни текстове, които биха затруднили всеки да работи с него.

"Не би било лошо преди управляващите да предлагат такива поправки – да се запознаят с текста на Наказателния кодекс и да преценят, дали в действителност може да има 150 хиляди лева разлика между декларирани доходи, налично имущество и извършени разходи, без да има извършено престъпление. Но затова трябва да се чете", обясни бившият вътрешен министър. Последните поправки в антикорупционния закон няма да доведат до съществени резултати, прогнозира Емануил Йорданов, като уточни, че те могат единствено допълнително да затруднят правораздаването. Според него нито тези поправки, нито други действия на управляващите са адекватни спрямо корупцията у нас.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 2 потребители
Последно в Актуално