ЕМКО: Прокуратурата не търси истинските виновници, иска да си измие ръцете

3296
ЕМКО: Прокуратурата не търси истинските виновници, иска да си измие ръцете
Снимка: БГНЕС

"Прокуратурата иска да си измие ръцете с "ЕМКО", вместо да търси истинските виновници", се казва в официална позиция на компанията по повод брифинга на прокуратурата от по-рано днес. На него говорителят на главния прокурор съобщи, че има сходство при четири случая на взривове в складове през последните години. В тях е имало продукция на „ЕМКО”. И в четирите случая, продукцията е била предназначена за износ за Грузия и Украйна. Говорителят на главния прокурор информира, че може да се направи обосновано предположение за взаимовръзка между взривове, настъпили на територията на Република България, опитите за отравяне на трима български граждани и извършването на тежки престъпления на територията на чужди държави.

В съобщение до медиите от ЕМКО заявяват:

Бойко Ноев: Не вярно, че има връзка между Гебрев и взривените складове в Чехия

"Не вярно, че има връзка между взрива в складовете в Чехия и намерение на Емилиян Гебрев да изнася боеприпаси в Украйна“. Това об...

"На 12.11.2011 г. в склад на ЕМКО в Ловнидол избухна взрив в едно от складовите помещения. Взривените боеприпаси са били транспортирани от Чешката република след 2010 г. През м. ноември 2013 г. прокуратурата е прекратила разследването за причините за взривовете. Не отговаря на истината днешното твърдение на прокуратурата, че взривът е предшестван от пожар.

Откровена лъжа обаче, е заявлението, че боеприпасите са били предназначени за където и да било за износ, в т.ч. за Грузия. Тази лъжа лесно се установява с налични документи.

Също така, откровена лъжа е заявлението на прокуратурата, че ЕМКО има нещо общо с взривовете във ВМЗ Сопот. Тази лъжа също лесно се установява с налични документи.

Заводите и складовете на ЕМКО са стратегически обекти от значение за националната сигурност, съгласно постановление на Министерски съвет.

New York Times: Гебрев призна, че е изнасял оръжия за Украйна след 2014 г.

Не един, а два опита за отравяне на българския оръжеен търговец Емилиян Гебрев са били направени от руски шпиони. А руски шпиони са взр...

Във връзка с горното възниква въпросът защо прокуратурата на Р България се опитва да заблуди българската и международната общественост с неверни факти? Какво е правила българската прокуратура всичките тези години по разследванията на взривовете? Защо отново се опитва да си измие ръцете с ЕМКО вместо да търси истинските причини и виновници за тези терористични актове?", питат от компснията.

В писмото си от компанията на Емилиян Гебрев казват още: "С особена сила отново излиза принципният въпрос: а не прикрива ли нещо прокуратурата на Р България, свързано с дейността на руските специални служби в България вече няколко години и какви биха били причините за това?".

В заключение ЕМКО си запазва правото в най-кратки срокове да предостави по-подробна информация по последните, според тях открито неверни и заблуждаващи твърдения на прокуратурата на Р България.

Още: Прокуратурата обвърза взривове в България с отравянето на оръжейния търговец Емилиян Гербев

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от КРИМИ:

Пиян шофьор предизвика катастрофа с пострадали в Казанлък

Хванаха жена, купувала скъпи телефони с чужди карти (СНИМКА)

Окрал казино, но вместо пари взел тръби: Арестуваха мъж в Камено

Инвалидни пенсии за над 100 000 лева: Две жени лъгали държавата с години

Добавил си 8 години стаж: Мъж опита да излъже НОИ в Кърджали

Жена е в болница след домашно насилие в Благоевградско

Мними гадателки основаха първата ясновидска къща у нас

По инициатива на ДАНС: Международна операция ще пресича контрабандни канали

Разбивал наред: Хванаха мъж, повредил 7 автомобила във Враца

Внук отмъкна 25 000 британски лири от дядо си в Хасково

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com