ФБР подозира, че "криптокралицата" Ружа Игнатова си е направила пластична операция

5315
ФБР подозира, че "криптокралицата" Ружа Игнатова си е направила пластична операция
Снимка: OneCoin.eu

Ружа Игнатова е един от 10-те най-издирвани бегълци от ФБР, заедно с обвинени лидери на банди и убийци, и е единствената жена в този списък в момента, предава CNN. От 529-те бегълци в списъка на ФБР от лансирането му през 1950 г., тя е една от едва 11 жени.

Игнатова и нейните партньори „измамиха нищо неподозиращите жертви за милиарди долари, твърдейки, че OneCoin ще бъде „убиецът на биткойн“, заяви американският прокурор Дамян Уилямс, главен прокурор на Ню Йорк, в изявление миналия месец.

Откакто Игнатова изчезна през октомври 2017 г., лицето й беше залепено на уебсайта на ФБР и в големите новинарски издания по света. Тя е и една от най-търсените бегълки в Европа. ОЩЕ: Times: Най-търсената от ФБР криптокралица Ружа Игнатова претендира за апартамент в Лондон

В долната част на нейния плакат за издирване от ФБР има бележка: „Смята се, че Игнатова пътува с въоръжена охрана и/или сътрудници. Игнатова може да си е направила пластична операция или по друг начин да е променила външния си вид“.

ФБР казва, че избира бегълци за списъка въз основа на дължината на техните криминални досиета и колко опасни могат да бъдат. Той също така облагодетелства бегълците, които не са добре известни, за да извлече максимална полза от публичността на програмата в цялата страна.

Бюрото отказа да предостави допълнителни подробности на CNN освен съдебните документи от Министерството на правосъдието на САЩ, които не посочват адвокат на Игнатова. „Този случай е текущо разследване. Не сме в състояние да коментираме освен това, което вече е публикувано публично“, каза Даниел Крифо, говорител на офиса на ФБР в Ню Йорк. ОЩЕ: Близка до криптокралицата Ружа Игнатова пред Actualno: Целта ѝ не беше да измами света

Но кратките документи описват умопомрачителен разказ: как Игнатова и нейният съосновател на OneCoin, Карл Себастиан Грийнууд, са били наясно от самото начало, че тяхното амбициозно начинание е схема на Понци.

„Криптовалутата OneCoin е създадена с единствената цел да измами инвеститорите“, каза специалният агент на IRS Джон Р. Тафур в изявление.

42-годишната Ружа Игнатова е германска гражданка, но е родена в България, където баща й е инженер, а майка й е учителка. В книгата си „Липсващата крипто кралица“ авторът Джейми Бартлет описва подробно нейния възход от скромно начало до предприемаческа звезда. Когато е момиче, семейството й се мести в Германия, където Игнатова е отличничка като ученичка и прекарва свободното си време в учене и игра на шах, пише Бартлет. Съучениците я описват като умна, устремена и сдържана. Игнатова печели стипендия за университет в Констанц, Германия, където се запознава и се жени за свой състудент по право. Тя твърди, че не иска деца, пише Бартлет, защото те биха й попречили да придобие богатство.

Тя също така каза на хората, че иска да стане милионер до 30-годишна възраст. „Тя отчаяно искаше да бъде богата, дори поглъщаше книги в ранните часове за това как да прави пари“, пише Бартлет.

След като учи европейско право в Оксфордския университет, Игнатова намира работа в София като консултант в McKinsey&Company, международната консултантска фирма за управление.

Клиентите й се доверяваха и се свързваха с нейното издигане от скромното начало и яростното желание да бъде богата, пише Бартлет. Помогнало и владеенето на руски, немски, английски и български език.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от КРИМИ:

Калин Стоянов послъгва с видеа за инцидента с журналиста Димитър Стоянов (СНИМКИ)

Часове след тежката катастрофа: 18-годишен дрифтира в Пловдив

Като истински дявол: 70-годишен набоде с вила мъж и жена в Плевенско

Здравето на Иванчева се влошава, съдът не се трогва: Позиция на "Зелен Младост" (ВИДЕА и СНИМКИ)

Отложиха делото за бащинството на Велико Минков

Отново тежка катастрофа с жертва

Разпитват 111 свидетели по делото за смъртта на бургаските полицаи през 2022 г.

Пиян турски шофьор опита да подкупи пътни полицаи край София

Пиян американец катастрофира на АМ "Тракия"

Заради производство на синтетична дрога: Мъж пострада тежко при взрив

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Крими