ГДБОП откри мащабна оранжерия за канабис и задържа двама мъже

2506
ГДБОП откри мащабна оранжерия за канабис и задържа двама мъже
Снимка: ГДБОП

Служители на ГДБОП неутрализираха високотехнологична оранжерия за канабис в столичния район Кремиковци. Задържани са двама мъже - на 53 и 34 г., съобщиха от дирекцията за борба с организираната престъпност.

Служители на ГДБОП неутрализираха високотехнологична оранжерия за канабис
Специализираната полицейска операция е осъществена от служители на ГДБОП-МВР, след придобита информация за функционираща високотехнологична оранжерия за отглеждане на канабис на територията на село Яна, в столичния район Кремиковци. Действията са проведени вчера на териториите на Софийска и Благоевградска област. При претърсване в района на промишлена зона Яна антимафиотите открили в производствено хале специално обособено и изградено помещение на работеща оранжерия за отглеждане и преработване на канабисови растения. То било оборудвано с необходимата инсталация, осветление, отопление и вентилация, както и с техника за последващо сушене, обработка и автоматизирано отделяне на съцветия. От помещението са иззети 115 саксии с канабисови растения, с височина от 25 до 100 см, около 45 кг сухи съцветия, разпределени в 11 чувала,  други 5 чувала, съдържащи зелена тревиста маса и съцветия, както и оборудване за производството и последващата обработка на наркотичното вещество.
В хода на спецоперацията са извършени процесуално-следствени действия и на два адреса -  къща и прилежащи помещения в Гоце Делчев, откъдето е иззето малко количество съцветия канабис, и на апартамент в столичния кв. „Овча купел“. В полицейския арест са задържани двама мъже – на 53 и 34 години, чиято съпричастност към престъпната дейност се изяснява.
По случая е образувано досъдебно производство. Действията за изясняване на всички факти и обстоятелства по случая продължават.Служители на ГДБОП неутрализираха високотехнологична оранжерия за канабис в столичния район Кремиковци. Задържани са двама мъже - на 53 и 34 г., съобщиха от дирекцията за борба с организираната престъпност.

"Специализираната полицейска операция е осъществена от служители на ГДБОП-МВР след придобита информация за функционираща високотехнологична оранжерия за отглеждане на канабис на територията на село Яна, в столичния район Кремиковци. Действията са проведени вчера на териториите на Софийска и Благоевградска област", обявиха от ГДБОП.

ГДБОП привика Иво Мирчев заради думите му за руско влияние в службите ни

Бившият депутат от "Демократична България" Ивайло Мирчев беше привикан в ГДБОП днес. Причината е образувана проверка заради негови твър...

При претърсване в района на промишлена зона Яна антимафиотите открили в производствено хале специално обособено и изградено помещение на работеща оранжерия за отглеждане и преработване на канабисови растения. То било оборудвано с необходимата инсталация, осветление, отопление и вентилация, както и с техника за последващо сушене, обработка и автоматизирано отделяне на съцветия. От помещението са иззети 115 саксии с канабисови растения - с височина от 25 до 100 см, около 45 кг сухи съцветия, разпределени в 11 чувала, други 5 чувала, съдържащи зелена тревиста маса и съцветия, както и оборудване за производството и последващата обработка на наркотичното вещество.

В хода на спецоперацията са извършени процесуално-следствени действия и на два адреса -  къща и прилежащи помещения в Гоце Делчев, откъдето е иззето малко количество съцветия канабис, и на апартамент в столичния кв. „Овча купел“. "В полицейския арест са задържани двама мъже – на 53 и 34 години, чиято съпричастност към престъпната дейност се изяснява", съобщиха още от ГДБОП.

По случая е образувано досъдебно производство. Действията за изясняване на всички факти и обстоятелства по случая продължават.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от КРИМИ:

BIRD: Димитър Стоянов бе нападнат от пиян данъчен, защо той не е задържан?

Мъж загина при катастрофа в Силистренско

Заради имунитет: Прекратиха временно делото за клевета на Гешев срещу Славов

СРС-та и показания на свидетели: Как Живко Коцев от свидетел стана обвиняем

Живко Коцев не може да бъде осъден, ако се е издал, трябват още доказателства

Освободиха под гаранция журналиста Димитър Стоянов

Стана ясно кога ще бъде освободен от ареста Димитър Стоянов

Разбиха схема за регистрация на автомобили с фалшиви документи

Божков отива на съд по хазартното дело - нанесъл 560 млн. лв. щети на бюджета

След като шофира дрогирана: Певицата Диона се изправи пред съда

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com