Георги Харизанов окончателно остава в ареста

19450
Георги Харизанов окончателно остава в ареста
Снимка: БГНЕС

Скандалният бивш директор на „Напоителни системи” Георги Харизанов остава окончателно в ареста. Решението е на Софийски градски съд, който сметна, че прокуратурата е събрала достатъчно данни срещу Харизанов, който е позволил продажба на скрап на дружеството на неизгодна цена, съобщава БТА.

С мотива, че ако излезе от ареста, Харизанов може да извърши ново престъпление, съдът отказа да го освободи. Председателят на съдебния състав Петър Гунчев подписа решението с особено мнение, защото според него няма никакви доказателства Харизанов да е действал умишлено, тъй като само е упълномощил стари тръби на "Напоителни системи" да бъдат бракувани и продадени.

СГС реши да остави Георги Харизанов в ареста

Бившият член на директорския борд на "Напоителни системи" Георги Харизанов ще остане в ареста. Причината е решение на въззивен състав н...

Харизанов бе задържан от СДВР през декември миналата година. Още през октомври прокуратурата повдигна обвинения на него, на бившия изпълнителен директор на „Напоителни системи” Стайко Ганчев и на бившия член на борда на директорите Радослав Чеглайски за съзнателно сключване на неизгодна сделка с метални тръби, която е ощетила дружеството с над 560 000 лв.


Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com