Гешев разкри важна информация за поръчителите на побоя над Слави Ангелов

5371
Гешев разкри важна информация за поръчителите на побоя над Слави Ангелов
Снимка: БГНЕС

Поръчителите на побоя над разследващия журналист и главен редактор на в. "168 часа" Слави Ангелов се укриват в чужбина и имат интерес от дестабилизация на страната. Това разкри главният прокурор Иван Гешев на брифинг в прокуратурата.

Гешев призна, че има представа кои биха могли да бъдат, но не издаде повече подробности. Става въпрос за хора, които са обект на разследване.

Бареков геройства – тормозил с тупаници такива като биячите на Слави Ангелов, сега него го заплашват

Арестът на заподозрени за жестокия побой над главния редактор на в. "168 часа" Слави Ангелов се превърна в поле за изява и на бившия ев...

"Основната водеща версия е, че това е свързано с работата на колегата ви и е резултат от действията на лица, които искат да дестабилизират държавата, обект са на наказателно преследване и се намират извън границите на страната, където в момента се укриват по други досъдебни производства", каза Гешев.

Тримата задържани за побоя над журналиста Слави Ангелов са спортисти, не са криминално проявени, а у единия е открита "Моята борба" на Хитлер, както и палки и белезници.

Вчера прокуратурата и СДВР са провели множества действия по разследването. След събраните доказателства са задържани три лица за причиняване на телесни повреди на журналиста Слави Ангелов и за държане на високо рискови наркотици, както и участие в престъпно сдружение .„Като обвиняеми са привлечени три лица за престъпно сдружение, за причиняване на телесни повреди на журналиста Слави Ангелов, както и за държане на високорискови наркотични вещества. Тоест за три отделни престъпления за всеки един”, поясни Гешев.

Крайни фенове на "Левски" са в ареста за побоя над Слави Ангелов

Крайни фенове на "Левски" са задържани за нападението на журналиста Слави Ангелов при днешната спецакция в София. Четирима от задържани...

През уикенда в Специализирания наказателен съд ще бъде внесено искане за мярка за неотклонение „задържане под стража” на тримата.

"Въпреки извънредното положение колегите от МВР и наблюдаващите прокурори събраха в разумен срок събраха доказателства, за които прокуратурата ще поиска най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“. Нашата цел е да бъдат събрани достатъчно обем доказателства, за да издържат в съда. Въпреки извънредното положение за нас това беше приоритетен случай, заяви Гешев, цитиран от Дарик.

Главният прокурор отново повтори, че нападението срещу Слави Ангелов е равносилно нападение срещу държавата. Водещата версия за разследващите за атаката е, че тя свързана с журналистическата му работа. От думите на Иван Гешев стана ясно още, че все още се работи в посока изясняване на поръчителите на извършеното нападение.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от КРИМИ:

Младеж получи солена глоба за опасно шофиране в Перник

13-годишно момиче се изгуби в планината - ето кой го спаси

По аферата "Митници": Оставиха в ареста Марин Димитров

Поради липса на престъпление: Прекратиха делото срещу прокурор Сулев

Домашен арест за Габриела Славова, обвинена в убийството на съпруга си

Марин Димитров обжалва решението за ареста си по аферата "Митници"

Слави Трифонов губи дело срещу бившия си съпартиец Радостин Василев

Заключил жена си и детето си: Полицията в Благоевград задържа мъжа

Събраха се в центъра и се биха: Петима са в ареста в Самоковско

Задържаха мъж в София за фалшива бомбена заплаха

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com