Главният секретар на МВР оправда Бойко Борисов за уж разбита преди години престъпна група

2945
Главният секретар на МВР оправда Бойко Борисов за уж разбита преди години престъпна група
Снимка: БГНЕС

Напротив, преди години, когато сегашният премиер Бойко Борисов беше в центъра на медийното внимание заради операция "Сахара", е било заловено рекордно количество хашиш. Но при разбиването на такива групи винаги остават лица, които се реорганизират. Така главният секретар на МВР Младен Маринов обясни защо всъщност в нощта на събота срещу неделя (16-ти срещу 17-ти септември) на МВР се наложи да разбива организирана престъпна група, която уж е била разбита преди 5 години.

Сега разплитането на този случай тръгна от убийството на таксиметров шофьор, който е имал намерение да проговори за престъпната дейност на групата пред властите.

При мащабна акция в столицата е задържана организирана престъпна група (ВИДЕО)

Станаха ясни подробности от мащабната акция на МВР в София в събота (16 септември). В резултат на екипна работа и упорито разследване, ...

Над 1 килограм марихуана, 1 килограм екстази, амфетамини, 100 грама кокаин – това е намереното количество наркотици след поредната среднощна операция на МВР в София, този път в района на "Младост". Информацията беше потвърдена от Маринов пред Нова телевизия.

Случаят "Адриан Златков"

Информацията, която излиза в медиите, няма нищо общо с фактите, заяви Маринов. Така той отговори на въпроса дали бащата на Адриан – Тони Златков, всъщност нарочно не е потърсил помощ от МВР, а е предпочел сам да предаде откуп, за да бъде върнат синът му.

"Силата на нашите методи и технически средства идва тогава, когато не се споделя за тях. Мога да ви уверя, че е направено всичко, което е позволявала ситуацията към момента", лаконичен беше Маринов по въпроса какво свърши МВР по знаковия случай и защо още няма задържани. "Ясно е, че държавата е по-силна от всяка една групировка, но е въпрос на време, защото това, което помага, е алчността на престъпниците. Трябва време, за да се получат конфликти в групата, за да започне да изтича информация", обясни полицай номер едно на България. И увери, че МВР не чака да се случи второ или трето отвличане.

Случаят "Лазар Влайков"

Отвличането на Адриан Златков вече не е на дневен ред за МВР

Разбитите в събота и в понеделник банди след операции на ГДБОП и баретите в София са извършили много престъпления, но нямат нищо общо с...

Дали синът на убития Наско Тонкев – Димитър, е бил натопен за разпространение на наркотици? На този въпрос Маринов заяви, че случаят „няма как да е отмъщение”, защото доказателства са събрани още преди Наско Тонкев да бъде застрелян. Главният секретар на МВР лично проверил откога МВР е започнало да работи по случая с Димитър и това станало преди да загине баща му.

Чакаме експертизи, разследването вече е в прокуратурата и като стане ясно какъв е резултатът от експертизите, ще се разбере кой е стрелял, коментира Маринов убийството на Тонкев. А говорителят на прокуратурата Румяна Арнаудова уточни, че свидетелите по случая дават различни показания и вече са готови част от експертизите.

Случаят "Емко"

Днес, 20 септември, от 11:00 часа служители на оръжейната фирма "Емко" ще протестират пред Народното събрание. Попитан за случая, Маринов заяви, че в склад на "Емко" били намерени 100 сандъци с боеприпаси, за които дори не можело да се каже, "че се съхраняват". Тече проверка, колегите смятат, че към момента нарушенията не са отстранени, добави главният секретар на МВР.

Припомняме, че министърът на икономиката Емил Караниколов вече заяви, че на 25 септември служба КОС трябва да представи нова констатация за условията за съхранение на боеприпаси от "Емко". Лицензът за внос и износ на фирмата е отнет за 6 месеца.

Обвинен ли е несправедливо човек заради дело срещу бивш общински съветник от ГЕРБ?

Няма нищо, нищо не намериха – бяхме на делото и чухме. Това заяви сестрата на арестувания за разпространение на наркотици Димитър...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от КРИМИ:

Стрелба край Цалапица, има задържани

Хванат в крачка: Крадец скочи от терасата в Плевен

Агресия на пътя: Шофьор замери жена със запалена цигара и я хвана за врата в Софи

Мъжът ѝ я замерил с порцеланова чиния: Жена е с порезни рани

Засякоха шофьори, карали с 90 км/ч над ограничението в Сливенско

Започна дело за крупна измама с пенсионни вноски в Пловдив

"Дано смъртта ми е лека": 4 години от убийството на Милен Цветков

Опразниха кошарата на човека: Откраднаха овце и агнета във Врачанско

Задържаха руски гражданин в Бургас – ето защо

Пуснаха от ареста обвинения за поругаването на гроба на патриарха

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com