Главният секретар на МВР с куп оправдания по скандални случаи: И ние правим грешки

4784
Главният секретар на МВР с куп оправдания по скандални случаи: И ние правим грешки
Снимка: БГНЕС

Има съответните грешки, правим проверка – в случая става въпрос за липса на бърза комуникация. Това заяви главният секретар на МВР Младен Маринов относно скандален случай, при който на пострадали от катастрофа им е написан акт, след като те са били засечени от черен джип и затова катастрофират. Той обясни и, че ако проверката покаже официално нередности, ще има наказание за полицаите, написали акта.

В момента тече проверка. Така Маринов отговори на друг въпрос - защо се стигна дотам, та посред бял ден мъж разстреля жена си в заведение в столичния квартал „Лагера”. Не може до всяка една ограничителна заповед да има полицай, добави той.

Известен адвокат към МВР заради скандална катастрофа: Некомпетентността в униформа е страшна

Силно съм обезпокоен от некомпетентността и арогантността на полицията, защото когато една некомпетентност е облечена в униформа и влас...

Според обяснението на Маринов 42-годишната жертва Елена се е обадила, че мъжът ѝ нарушава ограничителната заповед да я доближава, но след това уточнила, че съпругът ѝ се отказал да я тормози за момента. Впоследствие Елена е подала официална жалба, като Маринов каза, че полицията не е неглижирала случая. Той не отрече, че жалбата е разпределена чак в 18:00 часа, но отрече, че полицията е почнала да работи чак на следващия ден.

Маринов призна и, че има пропуск по отношение на незаконния пистолет, с който Венцеслав Василев застреля Елена. Има пропуск от страна на служител, който е трябвало да осъществи контрол и служебно да прибере пистолета, с половин уста каза Маринов. Припомняме, че Венцеслав е имал оръжието е без разрешително в продължение на 9 години. Разпоредих проверка за такива случаи след убийството на Елена, добави главният секретар на МВР.

Поредният криминален случай

Не можем да говорим много в случай със заложник, защото от непремерени наши действия може да навредим на живота му. Това заяви Маринов по случая с отвлечения Адриан Златков – син на собственика на автокъща „Софавто” Тони Златков. По думите на Маринов няма данни някой да е направил контакт с близките на изчезналия млад мъж.

Радев: Аз спрях поръчката за обслужването на тел. 112, поддържащата фирма ни притиска

Аз спрях поръчката за обслужването на тел. 112. Това каза на брифинг министърът на вътрешните работи Валентин Радев след правителствено...

Главният секретар не даде нови подробности по случая. Той уточни, че бащата на Андриан е подал вчера (30 август) сигнал, че е намерил колата на сина си паркирана странно, с отворени врати. Надяваме се да е жив, добави Маринов пред Нова телевизия. И каза, че след оглед на мястото и от МВР са категорични, че колата е паркирана странно и най-вероятната версия е отвличане.

Маринов отрече да има връзка с факта, че колата на Адриан е намерена до къщата на един от известните автокрадци – Ярослав Димитров-Яро. Яро беше пуснат предсрочно в началото на седмицата.

Полицай номер едно потвърди и, че в бизнеса на бащата на Адриан има доста конфликти. Значителен брой хора дължат пари на Тони Златков, стана ясно от думите на Маринов, но нямало данни някой от тези хора да дължи много голяма сума. Главният секретар на МВР уточни изрично, че няма обвинени за палеж, извършен в началото на април в автокъща „Софавто” на столичния бул. „Г.М. Димитров”. За този палеж беше задържан Никифор Кондев, но срещу него не беше повдигнато обвинение. Той беше заподозрян, защото е взел на лизинг изкопни машини от „Софавто”, но не го е обслужил навреме и Тони Златков е потърсил правата си по съдебен път.

Смятам, че към момента България е стабилна държава, подчерта Маринов в отговор на въпрос дали евентуалното отвличане на Адриан Златков няма да разклати управлението.

Венцислав Василев за убитата си съпруга: Нямах намерение да я застрелям

64-годишният Венцислав Василев, който застреля съпругата си Елена посред бял ден в кафене в столичния квартал „Лагера”, ост...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от КРИМИ:

Как се развиват делата за клевета в Народния театър

Пиян шофьор предизвика катастрофа с пострадали в Казанлък

Хванаха жена, купувала скъпи телефони с чужди карти (СНИМКА)

Окрал казино, но вместо пари взел тръби: Арестуваха мъж в Камено

Инвалидни пенсии за над 100 000 лева: Две жени лъгали държавата с години

Добавил си 8 години стаж: Мъж опита да излъже НОИ в Кърджали

Жена е в болница след домашно насилие в Благоевградско

Мними гадателки основаха първата ясновидска къща у нас

По инициатива на ДАНС: Международна операция ще пресича контрабандни канали

Разбивал наред: Хванаха мъж, повредил 7 автомобила във Враца

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com