Хиляди левове глоби след извънредна проверка на Калотина

6194
Хиляди левове глоби след извънредна проверка на Калотина
Снимка: БГНЕС

Глоби за около 30 000 лева написаха инспекторите на ИА „Автомобилна администрация“, по време на петчасова акция, която се проведе вчера на българо-сръбската граница при ГКПП „Калотина“. Основният акцент на проверките бяха автобусите, влизащи на територията на България. От проверените 14 автобуса на 11 бяха съставени актове.

Проверяващите констатираха масово неспазване на изискванията за управлението и почивката на водачите, както и нарушения, свързани с тахографските листа. Един от водачите беше без шофьорска книжка. При един от автобусите беше установено, че предното челно стъкло е спукано, за което също беше съставен акт.

Ревизоро: Нито парите ще влязат в бюджета, нито ще се пресече контрабандата

Кой каквото му е на сърце може да внесе у нас. Важното за митничарите е не да правят нещо, а да не правят нищо. Те обаче са редовите из...

На 9 май 2015 г. в района на граничния пункт са задържани товарен микробус, превозващ 43 сирийски граждани, както и седем местен лек автомобил с други 14 граждани на Сирия. Те са декларирали пред проверяващите, че са заплатили за превоза. В следствие на това контролните органи на ИА „Автомобилна администрация“ са наложили глоба от по 1500 лева на водачите, а превозните средства са спрени от движение за срок от 6 месеца.

Масираните проверки в районите на граничните пунктове се извършват по разпореждане на министъра на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски. Основната цел на проверките е да се сведе до минимум нерегламентирания превоз на пътници, както и да се повиши контролът над автобусите и камионите, преминаващи през българските гранични пунктове. От началото на тази година са установени близо 50 нерегламентирани превози.

Припомняме, че на 27 април 2015 г. на ГКПП „Капитан Андреево“, под ръководството на Московски беше дадено началото на извънредните проверки на граничните пунктове. По време на тази инспекция бяха съставени общо 21 акта от 62 проверени автомобила.

 

Половината митничари в Свиленград са уволнени

Осем гранични полицаи от пункта с Гърция до Свиленград Капитан Петко войвода са били уволнени. Това е половината от състава на звеното ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com