X
 
 

Издирваната в Рила жена е открита мъртва

1374 2
Издирваната в Рила жена е открита мъртва
Снимка: БГНЕС
Четири дни след изчезването на 64-годишна туристка в Рила, днес тялото ѝ бе намерено в ниските части на южните склонове на Мальовишки дял – Белия улей.

Екипи на ПСС започнаха издирването й още в неделя вечерта, след като в Централния денонощен пост (ЦДП) на Планинската спасителна служба (ПСС) при БЧК е получен сигнал, че близките ѝ са загубили контакт с нея, съобщиха от бЧК

Лошото време прекъсва издирването на туристката в Рила*

Лошата метеорологична обстановката в планината днес ще преустанови временно издирването на изченалата в Рила туристка, съобщиха планинс...

Тялото е открито днес предиобед от спасители от ПСС-Благоевград, при оглед на района. Жената е починала от травмите си след падане. Оказа се, че това е Юлия Тодорова - дългогодишен журналист и редактор в БТА!

Планинската спасителна служба при БЧК благодари на всички спасители, взели участие в акцията, както и на представителите на МВР и на Министерство на отбраната, които бяха в постоянна готовност да окажат необходимата помощ на екипите, работили на терен.

Още веднъж припомняме, че времето в планината не е подходящо за туризъм, а метеорологичните условия са много динамични. Преди да се отправите към планината, се информирайте за условията и добре преценете собствените си възможности и подготовка. Не подценявайте условията и не надценявайте собствените си възможности. Винаги носете със себе си зареден мобилен телефон.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
  • ИМПЕРИАЛИСТ 1 ИМПЕРИАЛИСТ преди 3 седмици Профил на трол?
    Браво на сайта Актуално за хубавата снимка на "Белият улей" спускащ се покрай "Дяволските игли", където са я намерили...Улеят не е за туристи защото е много стремен, - има два опасни скални прага, а често има и каменопади !!! Бог да я прости! Хората със свободен дух умират под открито небе, а тези с робска душа - на кревата.
  • Радиолюбител 1.1 Радиолюбител преди 3 седмици Профил на трол?
    Някой може ли да напише на какви честоти предаване и приемане работи ПСС, моля. UHF или VHF?
    : 0 !
Последно в Актуално