Издирваните чужденци са били засечени от камера в Слънчев бряг?

6593
Издирваните  чужденци са били засечени от камера в Слънчев бряг?
Снимка: БГНЕС

Собственик на магазин в Слънчев бряг е видял Езида Елхам и Мимо Попеску. Двамата са смятани за предполагаеми терористи от "Ислямска държава", влезли на територията на България през Турция.

Кадрите, записани от охранителна камера в обекта, бяха разпространени от Нова телевизия. Записът е направен на 8 август от охранителна камера на територията на Слънчев бряг.

Симеонов: За България няма сериозен риск, тъй като не участва в коалицията срещу ИД

Не мисля, че има кой знае какъв сериозен риск за България, защото тя не е пряк участник в коалицията срещу „Ислямска държава&rd...

Приликата е много голяма. На 90% заявяваме, че няма грешка. Жената говореше на не много добър английски. Подали сме нужния сигнал в полицията", каза собственикът на магазина.

Езида Елхам и Мимо Попеску са издирвани от българските власти. По последна информация двамата са били засечени в бус на българска територия. Чужденците са търсени по линия на международна специализирана операция вече четири дни.

Десетки елитни полицаи и разследващи са по следите на Езида и Мимо. Продължават да се претърсват се множество адреси, хотели и развлекателни комплекси в София, Бургас, Русе, Варна и други градове.

Припомняме, че по непотвърдена информация се издирват френската гражданка от ирански произход Езида Елхам и румънският гражданин Мимо Попеску, които са влезли в България през Малко Търново. Съмненията са, че те свързани с "Ислямска държава" и с проповядване на радикален ислям. От МВР не потвърдиха информация. Прокуратурата също се разграничава от подобна информация. Ясно е, че главният прокурор Сотир Цацаров.

За идните поколения: Ирак дигитализира архивите на националната си библиотека

Библиотекари и академици в Багдад работят трескаво, за да запазят това, което е останало от хилядите документи, изгубени или повредени ...

Според различни източници има две версии. Едната е, че българските служби контролират движението на Елхам и Попеску през страната ни и подават информация на партньорите си. Според другата службите са установили местонахождението им и са готови да ги задържат, ако двамата извършат закононарушение.  За Елхам и Попеску няма издадена Европейска заповед за арест, а само оперативни данни, че се занимават с пропаганда на идеите на “Ислямска държава”, набиране на бойци, които да се сражават на територията на Сирия и снабдяване с фалшиви лични документи.


Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com