Жената на убития крадец: Ако нахлуят в дома ми, ще ги прострелям в крака

7908
Жената на убития крадец: Ако нахлуят в дома ми, ще ги прострелям в крака
Снимка: БГНЕС

Нова версия за убийството в Пловдив, при което лекар застреля криминално проявен мъж. Според семейството на убития, той не е влизал в дома на лекаря. И не е бил съден девет, а три пъти за кражба.

"Ако в дома ми влезе крадец, бих го застреляла по крака. Като чуя шум, ще стана, но ще ударя само по крака му". Това заяви в ефира на Нова телевизия съпругата на Жоро Джевизов, който беше убит в Пловдив от лекар.

В Пловдив откриха труп на мъж върху капак на кола

Труп на мъж откриха в Пловдив. Сигналът е подаден тази сутрин на тел. 112, съобщиха от пресцентъра на МВР в града. Мъжът е бил в безпо...

Тя беше категорична, че мъжът й не е влизал с взлом в дома на убиеца си: "Жоро не е такова момче. Той не краде и помага на комшиите. При него са само побои".

Съпругата на д-р Иван Димитров, който беше арестуван за убийството на Джевизов, също коментира темата: "Съпругът ми никога не е отказвал помощ на никого. Щом му се обадят по телефона от болницата, той отива. Случвало се е да ни се провалят планове, защото той трябва да се отзове".

"Когато те нападнат в дома ти, трябва да имаш право да се защитиш", заяви Жулиета Димитрова и си пожела мъжът й да си е вкъщи за рождения ден на дъщеричката им.

Димитрова разказа, че е разбрала какво се е случило на другия ден след стрелбата: "На сутринта мъжът ми каза, че отива на работа. Разбрахме се да се чуем по-късно, но той не ми вдигна телефона. А после видях полицаите, които ми казаха, че той е задържан за разпит".

Защо изричен законов текст не помага на лекар, защитил семейството и имота си?

Случаят с д-р Иван Димитров, един от много уважаваните лекари в УМБАЛ Пловдив и ръководител на рентгеновото отделение на болницата, веч...

"За трети път обират дома ни. Досега не е имало задържани. Голямата ни дъщеря е на 6 годинки, а малката е на 2 годинки и половина. Нищо не знаят и се старая да не разбират. Голямата задава повече въпроси. Казвам й, че татко й има работа", заяви тя и допълни, че не знае съпругът й да има оръжие.

"Имаме човек с 9 присъди, който вместо да е в затвора и да чука камъни, е на улицата отново с нож в ръка. Ако този човек Плъха, неговият приятел Пора и целият зоопарк влязат в дома ми, аз ще постъпя по същия начин. И всеки нормален човек ще постъпи така", коментира случилото се и Ангел Джамбазки, евродепутат и заместник-председател на ВМРО.

Освен това Джамбазки призова да се прецизира текстът за неизбежната самоотбрана, за да няма неясноти. Той повдигна и въпроса за притежанието на лично огнестрелно оръжие за самоотбрана.

"Текстът на закона е великолепен - няма превишаване на пределите на неизбежна самоотбрана, когато нападението е в собствения ти дом. Принципът е този: всеки има право да защитава имуществото, честта, достойнството и здравето си", заяви на свой ред адвокатът Марин Марковски.

Протест в защита на лекар, убил влязъл с взлом в дома му крадец

Трябва да се променят законите, това са много глупави закони. Говорим за самозащита. Това заявиха пред bTV събрали се на протест колеги...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от КРИМИ:

Дървосекачи се биха с пръти край Кърджали

Пиян разхвърля магазин в Асеновград

Бременна в деветия месец почина в болницата в Кърджали

Разбиха мрежа за нелегална продажба на хормонални медикаменти

Бомбени заплахи в Софийския университет и Съдебната палата

Измъчвани и пребивани: 21 българки са били карани да проституират в Италия

Дават 50 000 лева за откриването на Ивана от Дупница

Апелативният съд в Пловдив гледа делото по случая „Цалапица”

Откриха трупа на мъж след потушаването на пожар в Благоевград

Излъгаха, че им е син: Мъж и жена се опитаха да извадят българска лична карта на чужденец

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com