Жестоки случаи на домашно насилие в Пловдив, единият придружен с опит за изнасилване пред деца

4595
Жестоки случаи на домашно насилие в Пловдив, единият придружен с опит за изнасилване пред деца
Снимка: Getty Images

Данни за жестоки случаи на домашно насилие, заради които са образувани досъдебни производства за нанесени телесни повреди в последните два дни, съобщиха  Атанас Илиев - заместник-районен прокурор на Пловдив, и прокурорът Нено Димов.

В един от случаите се касае за пострадала 95-годишна пловдивчанка, която била пребита от внука си и в момента е в тежко състояние с опасност за живота.

Във втория случай местен бизнесмен нанесъл побой на съпругата си с тенис ракета, вследствие на който са ѝ причинени множество хематоми по цялото тяло, разкъсан далак и други травми. Побоят е част от системно упражнявано домашно насилие. Установено е, че от дълго време извършителят следял телефоните на съпругата и децата си чрез проследяващи устройства и ги заключвал често без тяхното съгласие в семейното жилище. Според "24 часа", обвиненият за побоя се казва Симо Касабов.

Известна наша каратистка разкри за случай на насилие, подобен на този срещу Диана Димитрова

След като актрисата Диана Димитрова разкри за случай на насилие срещу нея на снимачната площадка преди 5 години, още една известна жена...

При третия случай в областния град извършителят нанесъл побой на съпругата си и направил опит да я изнасили пред двете им деца – на 5 г.

Прокуратурата изнесе данни и за четвърти случай в Пловдив - мъж, осъждан за убийство, е напуснал на 12-ти декември клиника, в която се лекувал за алкохолизъм, и на следващия ден упражнил домашно насилие върху майка си – счупил ѝ телефона, потрошил мебели в къщата и я заплашвал. Жената успяла да избяга при съсед от долния етаж, който подал сигнал в полицията.  

Трима от извършителите на горепосочените престъпления днес са привлечени като обвиняеми с постановление на наблюдаващите прокурори и задържани за срок до 72 часа. Предстои да бъдат внесени искания в съда за вземане на мерки за неотклонение "задържане под стража"  спрямо тях.

ОЩЕ: Тя - мръсницата, винаги грешница, дори и пребита

Жестока трагедия: Изчезнала майка на две деца в Пловдивско е била убита от ревност

Изчезналата майка на две деца в Пловдивско е убита от мъжа си от ревност, съобщи bTV. По информация на медията е задържан съпругът на ж...

Прокурор Атанас Илиев изрази дълбоко притеснение от зачестилите случаи на битова престъпност, както и от тежестта на извършените престъпления. Той заяви, че Районната прокуратура ще бъде безкомпромисна във войната с битовата престъпност и за тази цел са набелязани конкретни мерки. Атанас Илиев благодари на полицаите от ОД на МВР - Пловдив, които цяла нощ, вместо да са при семействата си, са работили, включително и оказвайки помощ на пострадалите лица.

Жертвите на битовата престъпност са най-уязвимите членове на обществото – възрастни хора, самотно живеещи в малки населени места, както и деца. Поради тази причина прокуратурата във взаимодействие с други институции ще направят всичко възможно, за да защитят правата им.

Илиев подчерта и ролята на превенцията в борбата с битовата престъпност. По тази линия в Пловдив преди две седмици беше създаден и постоянно действащ Съвет за превенция на домашното насилие, включващ представители на Апелативна, Окръжна и Районна прокуратура – Пловдив, на Районен и Окръжен съд в Пловдив, полицаи от сектор „Криминална полиция“ към ОД на МВР – Пловдив, на местната власт, на „Зонта клуб – Пловдив“,  фондация „ДА“, БЧК, както и представители на обществеността. Целта е да се подпомагат пострадалите от домашно насилие и да се предлагат законодателни промени.

ОЩЕ: Той я преби – защо?

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от КРИМИ:

Пиян шофьор предизвика катастрофа с пострадали в Казанлък

Хванаха жена, купувала скъпи телефони с чужди карти (СНИМКА)

Окрал казино, но вместо пари взел тръби: Арестуваха мъж в Камено

Инвалидни пенсии за над 100 000 лева: Две жени лъгали държавата с години

Добавил си 8 години стаж: Мъж опита да излъже НОИ в Кърджали

Жена е в болница след домашно насилие в Благоевградско

Мними гадателки основаха първата ясновидска къща у нас

По инициатива на ДАНС: Международна операция ще пресича контрабандни канали

Разбивал наред: Хванаха мъж, повредил 7 автомобила във Враца

Внук отмъкна 25 000 британски лири от дядо си в Хасково

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com