Камерите за контролиране на скоростта на движението постигнаха сериозно намаляване на инцидентите

2099
Камерите за контролиране на скоростта на движението постигнаха сериозно намаляване на инцидентите

Камерите по пътищата постигнаха изключително сериозно намаляване на инцидентите. Това каза в интервю за Агенция „Фокус” инж. Койчо Русев, председател на Съюза на организациите в автомобилния транспорт (СОАТ), Националната транспортна камара и член на УС на АЕБТРИ, във връзка с агресията по пътищата.

По думите му, трябва да се обърне по-сериозно внимание и на законите, които обществото кове, както и как се прилагат те. „Налагането на санкциите е изключително важно. Трябва да имат своята строгост и суровост, за да остане поука върху този, върху когото са приложени”, заяви той като посочи за пример камерите по пътищата.

За пореден път МВР уточнява - заснето нарушение на пътя се доказва със свидетел

Запис от заснето нарушение на пътя ще важи пред съда само ако заснелият свидетелства. Свидетелят трябва да каже къде е заснето нарушени...

„Когато се въведоха, не казвам, че само те са причината, но изведнъж пътнотранспортните произшествия намаляха. Моята дългогодишна практика ми показа, че това, което се постигна по намаляване на инцидентите е изключително сериозно”, подчерта инж. Русев.

По думите му, от 1000-1200 души, загинали по пътищата ежегодно, броят на убитите е спаднал на 600. „За съжаление, след забраната да се ползват камери за контролиране на скоростта на движението през 2014 г., нараснаха на 660 души, през 2015 г. на 710”, посочи той. Инж. Койчо Русев добави, че през тази година данните сочат, че се върви с темпото, както миналата година.

„Няма гаранция, че ако не вземем допълнително мерки, те няма да нарастват. Ако ние като общество не предприемем действия и всеки, който има отношение по тези въпроси, не си изпълнява задълженията си, безопасността на движението няма да се промени”, допълни той. Инж. Русев бе категоричен, че безопасността на пътя е споделена отговорност.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com