Куп обвинени за наркотрафик вече са с ефективни присъди

1378
Куп обвинени за наркотрафик вече са с ефективни присъди
Снимка: Pixabay

Тринадесет обвинени за участие в организирана престъпна група за държане и разпространение на наркотици в София и страната получиха ефективни и условни присъди по досъдебно производство на Специализираната прокуратура.

Четирима от тях вече са преведени в Софийския затвор, след като на 9 октомври 2020 г. Специализираният наказателен съд одобри споразумението им с прокуратурата, което има последиците на влязла в сила присъда. Двама от участниците ще изтърпяват наказания от по 2 години и 2 месеца лишаване от свобода при първоначален строг режим, наложени са им и по 10 000 лева глоба. Другите двама - съответно 1 г. и шест месеца и 10 месеца лишаване от свобода, както и по 2500 лв. глоба.

Спецоперация в София срещу разпространението на наркотици около училищата

На територията на гр. София от тази сутрин се провежда специализирана полицейска операция по противодействие на разпространението на на...

Условни наказания между 2 години и 1 година и 8 месеца лишаване от свобода с изпитателен срок между 3 г. и 6 месеца и 4 г. получиха обвинените с по-малък интензитет на участие в престъпната дейност. Повечето от тях са осъдени и да платят глоби от по 2500 лв.

Всеки от осъдените призна вината си за участие в престъпната група, повечето от тях - за държане и разпространение на наркотични вещества, а двама – и за държане без разрешение на боеприпаси и за изнудване с физическа принуда. Всички те ще трябва да платят солидарно 1685 лв. разноски по делото.

Наркогрупата, наброяваща 17 лица, бе неутрализирана на 18 ноември 2019 г. Организаторът и ръководител на престъпното сдружение оттогава се укрива и материалите по отношение на него са отделени в друго дело. Трима от участниците отказаха да сключат споразумение с прокуратурата и съдебното дело срещу тях ще се разглежда по общия ред.

Събраните доказателства по досъдебното производство сочат, че от началото на януари 2016 г. групата е разпространявала в София и страната канабис, амфетамин, метамфетамин, екстази и редица други високорискови наркотични вещества (т.нар. нови дроги). Различни количества наркотици за десетки хиляди левове бяха открити в жилища в няколко столични квартала, в автомобили, в сервизни помещения, в хотелска стая на Гребна база „Панчарево“, ползвани от участниците. Действията по неутрализиране на групата започнаха по време на продажба на амфетамин на едро в столична бензиностанция.

Ловят наркодилъри в Пловдив и областта

Oт началото на годината до момента на територията на област Пловдив са образувани 48 досъдебни производства. Задържаните лица са общо 5...

Съгласно постигнатото споразумение, около 70 000 лева, придобити от групата чрез престъпна дейност, са отнети в полза на държавата. На пострадалия от изнудване (извършено от участник в групата) са възстановени отнетите близо 13 000 лева.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от КРИМИ:

Стрелба край Цалапица, има задържани

Хванат в крачка: Крадец скочи от терасата в Плевен

Агресия на пътя: Шофьор замери жена със запалена цигара и я хвана за врата в Софи

Мъжът ѝ я замерил с порцеланова чиния: Жена е с порезни рани

Засякоха шофьори, карали с 90 км/ч над ограничението в Сливенско

Започна дело за крупна измама с пенсионни вноски в Пловдив

"Дано смъртта ми е лека": 4 години от убийството на Милен Цветков

Опразниха кошарата на човека: Откраднаха овце и агнета във Врачанско

Задържаха руски гражданин в Бургас – ето защо

Пуснаха от ареста обвинения за поругаването на гроба на патриарха

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com