Лекарката, прегледала малкия Алекс в Педиатрията, се връща на работа

1598
Лекарката, прегледала малкия Алекс в Педиатрията, се връща на работа
Снимка: iStock/Guliver

Българският лекарски съюз застана зад лекарите, замесени в случая със смъртта на 3-годишно дете. Проверката на агенция „Медицински надзор" вече установи, че в случая няма лекарска грешка. Д-р Елена Георгиева, която е прегледала малкия Алекс в Педиатрията, в четвъртък се връща на работа.

При лечението на 3-годишното дете няма пропуски, а момченцето е починало от двустранна хеморагична пневмония. Именно това заключение на контролните органи е очаквала и д-р Елена Георгиева. „Аз не съм изненадана и се надявам, че хората ще разберат, че ние не сме всесилни и става дума за едно бързопротичащо заболяване по отношение, на което не може да се направи друго”, каза тя пред Нова телевизия.

Лекар от Александровска болница обяви гладна стачка

Лекар обяви гладна стачка заради окаяното състояние на част от клиниките в една от големите болници в България - Александровска болница...

Лекарката е категорична, че за починалото дете е направено всичко възможно. „Нищо повече не може да се каже на едно семейство, което е загубило дете, освен дълбоко състрадание. Аз всеки път, когато си тръгна от работа, си задавам въпроси. На въпроса дали съм спала спокойно - не не съм. Но не само сега - лекарите много рядко спят спокойно”, каза още тя.

Педиатърката признава, че последните три седмици били изключително тежки не само за нея, но и за близките й. „Едиснтвеното, което мога да кажа, е да се извиня на моето семейство и на моите деца, защото те понесоха най-голямата тежест”, коментира Елена Георгиева.

Преди дни педиатърката дори изпратила писмо до премиера Бойко Борисов. „Репликата „възмездие” породи след себе си много последствия и в този смисъл съм се обърнала към министър-преседателя. След като приключи одитът и вече е ясно, че няма лекарска грешка, в името на честта на българския лекар, нека да се изясни”, коментира още тя.

Отговорът от Министерския съвет е, че по случая се е сезирала прокуратурата и след приключване на разследването ще се произнесат компетентните органи. Междувременно подкрепата си заяви и лекарския съюз.

Млад кардиолог от "МБАЛ Пазарджик" спаси пет пациента за едно денонощие

Младият инвазивен кардиолог д-р Владимир Иванов извърши за около 24 часа по спешност коронарна интервенция на общо 5 пациента с остър м...

„За съжаление, този нещастен случай доведе до това, че неоснователно бяха обвинени колеги, които се бориха за живота на детто. Стигна се дотам, че уважавани лекраи да бъдат опетнени без доказателства”, заяви д-р Иван Маджаров - председател на БЛС.

Въпреки трагичния случай, пред д-р Георгиева не стоял въпросът дали да се върне отново на работа. „При тази подкрепа, която получих от родителите, нямам избор освен да продължа да лекувам”, каза тя.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от КРИМИ:

Алкохол менте и нелегални цигари иззеха в София (СНИМКИ)

Двама загинали и 88 пожара за денонощие

Спорът им завърши с брадви: Арестуваха двама мъже в Шумен

Разградско училище осъмна със счупени прозорци

Здравословен проблем е вероятната причина за трагедията в Казанлък

Разпитват свидетели по делото срещу Васил Михайлов за побой

Гледат мярката за неотклонение на Червения пират

Мъж загина при пожар в известна местност над Пловдив

10-годишно момче почина в двора на училище в Казанлък

След жестоко убийство край Мизия: 18 години затвор за извършителя

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com