X
 
 

Луксозна сграда в София "крадяла" ток за хиляди месечно

6698 5
Луксозна сграда в София "крадяла" ток за хиляди месечно
Снимка: Pixabay
Нагла кражба на електроенергия разкриха служители на ЧЕЗ Разпределение България със съдействието на полицията. Кражбата е осъществена чрез директно присъединяване към електромерното табло на кабел с голяма мощност в нова, модерна сграда в столицата на бул. „България“.

Чрез кабела за месец са отклонявани 35 000 киловатчаса електроенергия на стойност около 7000 лева. Това е месечната консумация на около 70 домакинства, съобщиха от ЧЕЗ.

Петкова скочи на БСП: Енергетиката не се управлява некомпетентно

Категорично не сме съгласни с твърдението на депутата от БСП Таско Ерменков, че енергетиката се управлява некомпетентно. Това заяви ене...

Присъединението е използвано за захранване на бойлери и на климатичната система на сградата и на общите ѝ части, установиха разследващите. С цел да прикритият нарушението, извършителите са прерязали кабелите под напрежение, предизвиквайки късо съединение и прекъсване на електрозахранването за цялата сграда. По този начин те са застрашили не само своя живот, но и сигурността на живущите в нея и нейните ползватели. По случая е заведено досъдебно производство.

„Кражбите на електроенергия ощетяват не само дружеството, но и коректните клиенти и представляват опасност за здравето и за човешкия живот. Нашите служители и полицията работят усилено за разкриване на незаконните присъединявания. През миналата година сме установили 6672 нарушения, а от началото на годината до края на март разкритите кражби са 1551. С цел подобряване на разкриваемостта сме взели всички възможни мерки и сме въвели нови технологии, но очевидно това не е достатъчно. Необходими са по-строги и ефективни санкции срещу кражбите, които не само да наказват извършителите, но и да имат възпиращ ефект“, коментира Филип Йорданов, ръководител „Нетехнически загуби“ в „ЧЕЗ Разпределение България АД.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 2 потребители
 • Анонимен 4 Анонимен преди 7 месеца Профил на трол?
  Дежурните руски нацистки тролове нещо ги няма
 • 3 преди 7 месеца Профил на трол?
  Сега скинове и "патриоти" ше ходят ли да бутат сгради? Шкембе войвода, Копейкин?
 • Петко 2 Петко преди 7 месеца Профил на трол?
  И който си мисли,че това е станало без да знае някой от големите началници на ЧЕЗ се лъже,платено е яко за да се краде.
 • Анонимен 2.1 Анонимен преди 7 месеца Профил на трол?
  В нашата сграда следовател хванаха да краде ток от ЕВН - глоба и си остана следовател и прокурор стана
  : 0 !
 • Тока 1 Тока преди 7 месеца Профил на трол?
  Защото пък, енергодружествата малко крадат от всички нас. Сега пак искат цените да вдигат, не се наядоха не си напълниха коремите, алчните прасета.
Дневен хороскоп за 10 декември
Дневен хороскоп за 10 декември

Овен Днес не очаквайте чудеса от себе си. Не е задължително всеки ден да е специален. Сега може да се насладите на истинско спокойствие. Телец Това...

Последно в Актуално