Майка и дъщеря се самоубиха, скочиха заедно от седмия етаж на блок в Стара Загора

15813
Майка и дъщеря се самоубиха, скочиха заедно от седмия етаж на блок в Стара Загора
Снимка: БГНЕС

Майка и дъщеря се самоубиха заедно, като скочиха от жилището си на седмия етаж в блок на улица "Мусала" в Стара Загора. Трагедията се разиграла малко след 12,30 часа в четвъртък, съобщава 24plovdiv.bg.

Две осемгодишни деца, които играели наоколо, разказват, че първо паднало тялото на майката, а миг след това върху нея се стоварила и дъщерята. Двете жени издъхнали намясто. По случая е образувано досъдебно производство за склоняване към самоубийство, но на този етап разследващите нямат улики за извършено насилие над мъртвите.

Студент се самоуби в Садово

За още една драма в Пловдивско тази вечер потвърдиха от полицията. 21-годишен студент се е самоуби в жилището на родителите си в Садово...

Майката - на 63 години, и дъщеря й - на 45, живеели в крайна бедност и горели вестници в кюмбе, за да се стоплят през зимата. Възрастната жена била почти сляпа, дъщеря й била в ролята на нейн асистент. Затова и доходите им били малки - пенсията по болест на майката и асистенската заплата на дъщерята. 

Майката и дъщерята живеели мизерно, вместо на легло, двете спели върху дървена врата. Съседи разказват, че по-възрастната, която била от село Средец, отдавна била разведена. Имала и друга дъщеря, но тя останала да живее при бившия й съпруг. Навремето жената продавала билети на автогарата, но започнала да ослепява. С дъщеря си живеели затворено, почти не контактували със съседите си и не се оплаквали. Правели дълги разходки по улицата почти всеки ден, без да разговарят с хората. Специалисти ги определят като психически обременени, но двете жени били кротки и не създавали проблеми в блока. Между двете нямало караници и крясъци, само вечер, неясно защо, чукали много по пода. Майката и дъщерята не се оплаквали от положението си, не търсели и помощ от съседите си. Все пак хората знаели, че двете имат проблеми и ги оставили да плащат по-малко от останалите във входа за асансьор и чистачка.

Във фаталния ден жените оставили личните си карти и малко пари в найлонови торбички, след което скочили от прозореца на апартамента си. Предполага се, че първо дъщерята помогнала на почти сляпата си майка да се качи на прозореца и да скочи, след което веднага я последвала, без да се колебае. Решението им вероятно било обмислено предварително. 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от КРИМИ:

BIRD: Димитър Стоянов бе нападнат от пиян данъчен, защо той не е задържан?

Мъж загина при катастрофа в Силистренско

Заради имунитет: Прекратиха временно делото за клевета на Гешев срещу Славов

СРС-та и показания на свидетели: Как Живко Коцев от свидетел стана обвиняем

Живко Коцев не може да бъде осъден, ако се е издал, трябват още доказателства

Освободиха под гаранция журналиста Димитър Стоянов

Стана ясно кога ще бъде освободен от ареста Димитър Стоянов

Разбиха схема за регистрация на автомобили с фалшиви документи

Божков отива на съд по хазартното дело - нанесъл 560 млн. лв. щети на бюджета

След като шофира дрогирана: Певицата Диона се изправи пред съда

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com