Майката на Паоло: Не съм доволна от присъдата на шофьора-убиец

13932
Майката на Паоло: Не съм доволна от присъдата на шофьора-убиец
Снимка: БГНЕС

"Не съм доволна от присъдата на шофьора-убиец. Той бе осъден за непредумишлено убийство, а всъщност съвсем умишлено е нарушил редица правила за движение по пътищата".

Това заяви майката на 4-годишния Паоло, който бе прегазен на пешеходната зона на Стара Загора от Георги Сапунджиев.

Сестрата на Борисов: За него властта никога не е била самоцел

За брат ми властта никога не е била самоцел. Явно неговата съдба е така - да върви в този възходящ път, каза сестрата на бившия премиер...

Виновникът получи присъда от 3 години и 4 месеца. Това е почти максимумът, който предвижда законът. На всички е ясно, че съдията няма как да даде доживотен затвор, при условие, че законът е казал от 2 до 6 години, каза майката

"Явно съдиите и съдебните заседатели са отчели високата обществена заплаха на деянието. Не мога да кажа, че не съм доволна, защото това е почти максимумът по закон, в същото време съм изключително недоволна, че законът предвижда съкратена съдебна процедура, която ние няма как да обжалваме, няма как да протестираме. Няма как да кажем, че не искаме да приемем процедурата, която намалява наказанието. Ние като частни обвинители можем да се присъединим към обвинението на прокурора", каза майката на Паоло.

Аз съм пострадала, пък някой друг ще решава какви ще ми бъдат претенциите, продължи тя. Разбирам съдът да решава какво да отсъжда и да има закони, по които да отсъжда, но не мога да разбера това да не мога аз да претендирам. Не съм доволна от това, че убийствата по пътищата са много и има такива, при които шофьорът, който е блъснал пешеходец и не е нарушил правилата за движение, има такива случаи сигурно. Но е просто абсурдно да се повдига обвинение непредумишлено убийство за човек, който съвсем умишлено е навлязъл и знае, че е пълно с пешеходци, нарушил е една камара знаци, той знае, че не може да се влиза там. Според нея е много спорна презумцията е за умишлено и непредумишлено убийство, много може да се дебатира по този въпрос.

От това могат да се възползват и терористите, да не се самовзривяват, а да газят хора с големи джипове по тротоарите. Ще влязат в затвора за година или ще бъдат условно осъдени, каза още почернената майка.

Кюстендилец заплашил с атентат сестрата на премиера

Полицията в Кюстендил задържа 62-годишен мъж, отправял закана за атентат срещу сестрата на премиера - д-р Красимира Иванова, съобщи б...

Припомняме, че на 21 ноември Oкръжният съд в Стара Загора присъди 3 години и 4 месеца в затворническо общежитие при първоначален общ режим на Георги Сапунджиев за убийството на 4-годишния Паоло. От присъдата ще бъде приспаднат периодът, в който подсъдимият е бил по домашен арест. Съдът го лиши от право да шофира 5 години. Георги Сапунджиев трябва да плати и разноските по делото в размер на 10 000 лв. Присъдата може да бъде обжалвана пред Апелативния съд в Пловдив в 15-дневен срок.

Момченцето Паоло бе прегазено от кола на пешеходната зона в града на липите през май тази година от джип, управляван от бизнесмена Георги Сапунджиев. Трагедията предизвика повсеместни протести в цяла България.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com