Министерството потвърди за смъртния случай на жп прелеза в "Горна баня"

10475
Министерството потвърди за смъртния случай на жп прелеза в "Горна баня"

От министерство на транспорта официално потвърдиха за смъртния случай на жп прелеза в "Горна баня". В крайна сметка жертвите в последните 24 часа са две и са в района на този столичен квартал. Първата е от късно вечерта в сряда на гарата, а втората е от рано сутринта в четвъртък на печалноизвестния жп прелез близо до Околовръстното шосе. И в двата случая официалната версия за смъртта е самоубийство.

Трагичният инцидент тази сутрин е станал около 5 часа, а загиналият е мъж на около 35-40 години. Новината за поредната жертва на влака точно на този жп прелез разбуни духовете в квартала. Представители на Инициативния граждански комитет в "Горна баня" се събраха на мястото и изразиха недоволството си от факта, че все още не е започнало изграждането на подлез. Решение за него беше взето още преди около година след като влакът уби млад мъж на същото място.

Нов смъртен случай на зловещия жп прелез в "Горна баня" (СНИМКИ,18+)

Нова жертва е взел необезопасеният жп прелез в "Горна баня", на който преди около година влак премаза Валери. Новината съобщи пред Actu...

"От февруари очакваме да започне изграждането на подлез тук, каза Любомира Василева от Гражданския инициативен комитет на "Горна баня". - Постоянно ни уверяват, че работят максимално бързо. След това отложиха за март, после за април. Вече говорят за другата седмица... А влакът продължава да мачка хора на това място".

"Ако става въпрос за прелеза, където граждани преминават нерегламентирано, може би от следващата седмица ще започне изграждането на подлез. Това е процедура, стартирана много отдавна, коментира пред Actualno.com Станислав Иванов, депутат от ГЕРБ. - Има човешка трагедия, нека да не утежняваме нещата сега. Да оставим компетентните органи да си направят проверка и да излязат със становище".

Кметът на община "Овча купел" Христина Семерджиева потвърди, че в най-скоро време ще започне същинската работа по изграждането на подлез при мястото на днешната трагедия. Той ще бъде част от инфраструктурата за предстоящото изграждане на третия метродиаметър. Христина Семерджиева обясни, че в момента се чака да излезе само разрешителното за строеж, за да започне същинската работа.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com