МВР дава 800 хил. лв. за шпионски софтуер

3401
МВР дава 800 хил. лв. за шпионски софтуер

МВР планира да даде над 800 хил. лв. за софтуер и апаратура за анализ на мобилни телефони и други електронни устройства. Това става ясно от обявена обществена поръчка, която е свързана с изпълнение на проект на Европейската служба за борба с измамите (OLAF) “Повишаване на капацитета на досъдебното разследване и свързаните с него експертно-криминалистични дейности в областта на анализа и изследването на цифрови доказателства”.

Поръчката е за 834 479 лв. включва доставката на общо 16 продукта. Първият е специализиран програмен продукт за видео-технически и лицево-идентификационен анализ. Вторият продукт ще служи за криминалистични идентификационни изследвания на звукозапис и автоматично разпознаване на говорещото лице. Той е с прогнозна стойност 97,791 лв.

По искане на Цацаров МВР проверява притежателите на огнестрелно оръжие

По искане на главния прокурор Сотир Цацаров, МВР е започнала проверка на всички лица, притежаващи разрешения за дейности с огнестрелни ...

Друга „преносима апаратно-програмна система за анализ на мобилни устройства“ трябва да има „възможност за преодоляване на защити и поддръжка на мобилни устройства китайско производство“ с прогнозна стойност 26,820 лв. МВР ще купи и няколко програми за разбиване на пароли и възстановяване на информация записана на електронни носители.

Поръчката включва и доставка на развойна система за анализ на радиостанции, както и мултифункционални устройства за четене и запис на магнитни карти и за четене и запис на чип смарт карти.

Столичната Дирекция на вътрешните работи (СДВР) от своя страна е обявила поръчка за ремонт на системата за видеонаблюдение в София. В списъка за ремонт са близо 60 камери, предимно в центъра на столицата. Стойността на поръчката е 108,333 лв. без ДДС.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com