МВР разби схема за източване на данъчен кредит в захарния бизнес

14036
МВР разби схема за източване на данъчен кредит в захарния бизнес
Снимка: БГНЕС

13 фирми, търгуващи с бързооборотни стоки са проверени за ден при специализирана операция на МВР и данъчните. Това съобщиха от пресцентъра на МВР. Установено е, че в София, Велико Търново, Силистра и Шумен са записани продавачи на захар от категорията "липсващи търговци" - част от схема за неправомерно ползване на данъчен кредит. Дружествата нямали складове и офиси, не са открити техните собственици и управители.

Голяма част от тях би следвало да имат налични количества захар на склад, които не са открити. Не са открити и складови помещения. Дружествата нямали офиси, данъчната администрация не можела да открие техните собственици и управители. С помощта на полицейските служители било установено, че собствениците са подставени лица, които не са запознати с дейността на фирмите, регистрирани на тяхно име.

Марихуана за 3 милиона лева откри МВР в румънски камион

При съвместни акции на МВР и Агенция "Митници" са иззети голямо количество цигари, алкохол и марихуана. Това съобщиха от пресцентъра на...

Проведената съвместна операция е показала, че в рамките на един работен ден е възможно да бъдат установени факти и обстоятелства, за които обикновено в рамките на данъчното производство е необходим много дълъг период от време. Подобни съвместни операции ще станат практика. Тяхната основна цел е своевременното предотвратяване на ползването на данъчен кредит.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com