Нападателят на намушкания Искрен Илиев остава в ареста

33451
Нападателят на намушкания Искрен Илиев остава в ареста
Снимка: БГНЕС

Пловдивският апелативен съд потвърди мярката за неотклонение "задържане под стража", наложена на 16-годишния Иван Генчев. Той е обвинен в това, че на 23 октомври е направил опит за умишлено убийство на съученика си Искрен Илиев, предаде БТА.

Срещу Генчев има и повдигнато обвинение за кражба на портфейл и пари - всичко на обща стойност от 350 лв., от жилището на Искрен.

Пловдивският съд определи мярка за неотклонение на Иван, наръгал Искрен

Пловдивският окръжен съд взе решение за мярка за неотклонение "Задържане под стража " на 16–годишния Иван Г., който с особена жес...

Каква е историята, представена пред съда - на 23 октомври тази година Искрен поканил на гости след часовете съученика си Иван, но се скарали, защото Искрен му дължал 170 лева от продажбата на Playstation. Това са твърденията на обвиняемия, каза пред журналисти прокурорът Андрей Атанасов.

В показанията си Генчев посочва още, че е бил ударен с бутилка, след което и двамата се нападнали с ножове. Искрен е намушкан 12 пъти в областта на корема и гърба, а Иван е с порезни рани по ръцете.

Искрен все още е под наблюдение в УМБАЛ "Свети Георги", където е
настанен в Клиниката по анестезиология и интензивно лечение. Назначени са шест експертизи. Психиатричната експертиза сочи, че Иван е бил в състояние, в което е можел да контролира постъпките си, не е действал в състояние на афект, но е действал под въздействието на гняв, каза прокурорът. По думите му последователността на ударите, начинът и силата, с които са нанесени, сочат опит за убийство по особено жесток начин, което е отразено и в медицинската експертиза.

Според защитника на Иван адвокат Константин Давчев, здравословното състояние на момчето не позволява да стои в следствения арест. То е с шини на двете ръце, не може да се обслужва нормално и самостоятелно, нуждае се от ежедневна смяна на превръзките, каза Давчев.

Намушканият Искрен вече диша сам

6–годишният Искрен от Пловдив, който бе намушкан с нож от съученика си, вече диша без апарат. От днес момчето може да поема и теч...

Въпреки това магистратите решиха, че са налице всички предвидени в закона предпоставки, за да бъде потвърдена най-тежката мярка за неотклонение. Иван Генчев е обвинен в тежко умишлено престъпление, за което се предвижда наказание "лишаване от свобода от 5 до 12 години".

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com