X
 
 

Николай Малинов: Нямам бизнес с Малофеев, Решетников се среща и със Сидеров

1310 0
Николай Малинов: Нямам бизнес с Малофеев, Решетников се среща и със Сидеров
Русия е приятелска за България държава. Няма как да си шпионин на приятелска за страната държава, а шпионските обвинения не ги разбирам изобщо.

Това каза пред бТВ Николай Малинов, председател на Движение "Русофили", който се завърна в  България, след като беше награден в Москва от президента Путин. Малинов е обвинен в шпионаж в ползва на друга държава и има забрана да напуска територията на страната. Разрешението да отиде в Русия е подписано от съдия, който сега ще бъде разследван по настояване на главния прокурор Цацаров.

Русия ни предупреди да внимаваме за Николай Малинов

Кремъл се надява, че награждаването на председателя на Националното движение „Русофили“ Николай Малинов с орден Дружба няма...

Съдът прецени, че забраната да напускам страната може да падне за 3 дни, обясни Малинов. Надявам се, че рано или късно тази допълнителна ограничителна мярка ще отпадне. Аз съм известно лице в България и в чужбина, занимавам се с международна дейност, заяви Малинов и добави, че за него шпионството е обидно.

Президентът Владимир Путин ми връчи орден за мир и дружба – развиваме отношенията между двата братски народа. Развиваме всякакви отношения между двата народа – културни, спортни, обществени, изброи Малинов и добави, че имат 240 организации с 35 хиляди членове.

Аз говоря като политик, абсурдно е да говорим за шпионство, като Русия е братска държавата. Аз не се чувствам заплашен, военна заплаха няма, българският народ не се чувства заплашен, посочи още Малинов. Той цитира премиера Борисов, който казал, „че не иска да му дрънчат на Черно море”: „И аз не искам, а Турция какво прави на Босфора”, запита Малинов.

Той съобщи, че в Москва е повдигнал и „прокурорския въпрос” и казал на Путин, че е пуснат само за три дни, а руският президент го посъветвал да прояви разбиране и търпение, защото българските власти са подложени под голям натиск.

„Думичката е „власти”, „напрежение”. Путин ми каза да проявя търпение, защото българските власти са подложени на натиск”, заяви Малинов.

Русия пак ни направи за смях!

Чували ли сте за държава, която пуска обвинен в шпионаж човек да отиде спокойно в държавата, за която е шпионирал съгласно обвинението ...

Николай Малинов коментира и отношенията си с ген. Решетников и руския православен милиардер Константин Малофеев, които също получиха забрана за посещение на страната ни.

Председателят на движението „Русофили“ заяви, че по време на визитата си в Москва се е срещнал с Решетников, който в разговора им се е пошегувал за наложената му забрана да пътува в България. Двамата също така са ходили на руска баня.

Попитан за отношенията на ген. Решетников с известни хора в страната ни, Малинов каза: Решетников поддържа с много хора отношение. Знам, че се е срещал с Волен Сидеров, не съм организирал аз срещите.

Председателят на „Русофили“ заяви, че няма никакви бизнес отношения с Константин Малофеев. „Нямам бизнес отношения с Константин Малофеев. Полезен съм му с моите познания, а той ми е полезен с неговите контакти“, заяви Малинов.

Москва предупреди по-рано София да не преследва Малинов.

Обвиненият в шпионаж Малинов: Говорих с Путин, ще се върна в България

Обвиненият в шпионаж председател на Национално движение "Русофили" Николай Малинов, за когото днес се разбра, че е бил пуснат от съда д...

Кремъл разчита, че награждаването на Николай Малинов с руския орден на Дружбата няма да стане причина за неговото преследване.

Според говорителят на руския президент Дмитрий Песков, това „би било нелогично и ще има много пагубни последствия“. Така говорителят на Кремъл отговори на въпроса, дали награждаването на Малинов няма да доведе до влошаване на отношенията на Москва със София, защото председателят на движение „Русофили“ е обвинен в шпионаж в България.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители