Няма малки нарушения на пътя

9846
Няма малки нарушения на пътя
Снимка: БГНЕС

Малки нарушения на пътя няма, изведнъж малкото нарушение става сериозно – катастрофа. Това каза пред журналисти Алекси Кесяков, секретар на Държавно-обществена консултативна комисия по проблемите на безопасността на движението по пътищата, предаде репортер на Агенция „Фокус”. „Подкрепяме всички действия на майките, които излязоха на протест след трагедията с малкият Паоло. Подкрепяме ги не само в крайната фаза, подкрепяхме ги и в предишната фаза преди катастрофата. Кое би могло да намали тези жертви по пътищата – поведението на участниците в движението, това значи грижата за децата, по-доброто познаване на последствията от катастрофите, така че да избираме своето поведение, за да не попадаме в ситуация за живот след катастрофата. Защото ние виждаме какъв е ужаса на живота след катастрофата”, обясни Кесяков.

„Нужни са широки дискусии и промени в законодателството, за да може да въздейства върху участниците в движението, за да може те да си коригират поведението. Крайното наказание в случай при реализация на ПТП е въпрос на Наказателният кодекс, но редица нарушения, които предшестват тези ПТП трябва да бъдат наказвани по-сериозно, особено когато имат системен и умишлен характер. Наказанията трябва да са въздействащи върху участниците в движението. Не можем да увеличаваме размера на глобите неимоверно, но можем да посегнем върху правата, върху спирането на автомобила от движение. Всичко, което би принудило човека да не забравя, когато е зад волана да пази хората. Малки нарушения няма, изведнъж малкото нарушение на пътя става сериозно – катастрофа. След катастрофите втора възможност няма, няма връщане. Както казва една майка „ да говорим за децата си като бъдеще, а не при ситуации като минало””, допълни Алекси Кесяков.

Мъж почина в ареста в Созопол

Мъж на 39 години е починал в ареста в Созопол. Това съобщиха от пресцентъра на ОД на МВР в Бургас. Инициалите на мъжа са Д.Н. Той е от ...

„Проблемът с жертвите по пътищата е изключително сериозен и за него ще отговорим всички ние възрастните – и тези, които обучаваме децата, и тези, които създаваме условия за движение на децата, и тези, които управляваме автомобилите. Нито за момент не трябва да изпускаме нашето внимание, когато участваме в движението, защото всеки пропуснат момент може да ни постави в ситуация, в която не можем да реагираме. За съжаление никой не иска да загива или да убива други хора, включително и тези, които карат безразсъдно – те просто са свикнали с тези си нарушения и ги упражняват така все едно им се полагат. И в един момент, когато тяхната бдителност е почти 0, те правят маневри без да се съобразяват и се получават тези тежки ситуации. От такива неприятни катастрофи губят всички”, каза още Алекси Кесяков.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com