Няма пострадали клиенти и служители при обира на банка в Кърджали

16655
Няма пострадали клиенти и служители при обира на банка в Кърджали
Снимка: БГНЕС

Няма пострадали клиенти и служители на банка "Уникиредит" в Кърджали. Сумата, която престъпниците са успели да вземат, се уточнява в момента. По предварителната оценка тя е незначителна.

Това съобщават от УниКредит Булбанк във връзка с грабежа във филиал на банката в Кърджали тази сутрин.

Незабавно е уведомена полицията за извършеното тежко престъпление. Създадената организация в банката и инвестираните за сигурност средства, са ограничили и възпрепятствали действията на престъпниците.

Разбира се изживеният шок е голям, но се надяваме, че ще бъде преодолян. Сигурността на нашите клиенти и служители е основен приоритет за банката. След приключване на действията на полицията и успокояване на обстановката, работата на филиала ще може бъде подновена, заявяват още от банката.

Сигнал за извършен въоръжен грабеж в клона на "Уникредит Булбанк" в Кърджали е подаден тази сутрин в 9.05 ч. в полицейското управление.

По неофициална информация още в първите минути на работния ден на трезора двама маскирани и въоръжени са проникнали вътре и са задигнали сума, размерът на която се установява. Има твърдения за откраднати между 20 000 и 30 000 лева.

Според неофициална информация днес в банката се е очаквала доставка на големи финансови средства. Вероятно обирджиите са знаели това. Разследването се води под ръководството на окръжната прокуратура.

Офисът на "Уникредит Булбанк" се намира в идеалния градски център на булевард "България", мястото е силно оживено. Това е вторият грабеж на трезор в Кърджали в рамките на почти една година. На 4 януари т.г. банда от 6-има мъже удари единствения частен трезор, петимата успяха да избягат и изхвърлиха 4 500 евро, пистолет с патрони и маска, до момента няма осъден.

Обраха банков клон в Кърджали

Двама въоръжени мъже са нахлули в банковия клон в Кърджали, който бе обран в 09,10 часа тази сутрин, потвърдиха за БТА от Окръжна проку...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com