Ново обвинение получи арестуваният шеф на Трето РПУ в Пловдив

2061
Ново обвинение получи арестуваният шеф на Трето РПУ в Пловдив
Снимка: iStock/Guliver

Ново обвинение е повдигнато на директора на пловдивското Трето Районно управление на МВР Самуил Хаджиев - че е укрил видеозаписи във връзка с тежката катастрофа на Околовръстното шосе на Пловдив по Великден, при която загинаха трима души.

Заради новото обвинение, делото в Апелативния съд за мерките за неотклонение на четиримата задържани, беше отложено с 2 часа. Причината - настояването на защитата на обвиняемите да се запознае с постъпилите нови материали.

На 10 май полицейският началник е разпоредил на служител от сектор „Криминална полиция“ в районното управление да му предаде флаш памет, както и всички видеозаписи от камери в района на Околовръстното шосе, където стана жестоката катастрофа, причинена от Иво Даскалов. Самуил Хаджиев е укрил записите, за да не бъдат използвани в образуваното по случая досъдебно производство.

„Поредният юридически абсурд. Всички действия на господин Хаджиев са били документирани в докладни записки, подкрепени от разпит на негови подчинени колеги, които са многократно разпитани от органите на разследването“, заяви адвокатът на Хаджиев - Димитър Марковски.

Самуил Хаджиев и полицаят Атанас Качаков, които са в ареста след проведената миналата седмица акция на прокуратурата и "Вътрешна сигурност" на МВР, обжалват решението на пловдивския окръжен съд за постоянното им задържане. Той остави в ареста и Даниел Димитров и Симеон Иванов, които според обжалват.

Според прокуратурата полицейският началник заедно със своя подчинен са се приготвяли да присвоят 500 кг марихуана от производител, разполагащ с необходимите разрешителни, като двамата са отишли в склада му, който е извън територията на управлението, с личните си автомобили.

В събота окръжният съд прие, че въз основа на събраните до момента доказателства не е налице участие на Хаджиев и Качаков в опит за кражба. Пак тогава адвокатът на Хаджиев Димитър Марковски заяви, че при посещението на склада в асеновградското село Болярци е бил и директорът на областната дирекция на МВР старши комисар Йордан Рогачев.

Рогачев от десетина дни е в болнични, а вчера беше извикан на разпит.

Иначе срещу арестувания директор на Трето РПУ има още две обвинения – за оказване на влияние върху подчинена дознателка, за да бъде претърсена базата на пловдивска фирма, без да има основание за това, както и за неспазване на мерките за съхранение на боеприпаси.

Обвинението срещу другия полицай Атанас Качаков и двамата цивилни Симеон Иванов и Даниел Димитров е за отвличане и побой на дилър на наркотици. Информацията е на БНР.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от КРИМИ:

Опразниха кошарата на човека: Откраднаха овце и агнета във Врачанско

Задържаха руски гражданин в Бургас – ето защо

Пуснаха от ареста обвинения за поругаването на гроба на патриарха

Подхвърлила на полицаите две по 20лв.: Задържаха украинка в Слънчев бряг

Обвинените в контрабанда посещавали Рашков в МВР, Коцев скрил за часовника си

Петя Банкова и Стефан Димитров остават за постоянно в ареста

Повдигнаха още едно обвинение на Петя Банкова

Разбиха тото пункт в Благоевград

Мъж се е барикадирал в жилището си в кв. "Гео Милев" в София

23-годишен преби свой съсед във Велинград

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com