Охранители на заместник-главния прокурор снимали Чоков в ресторанта, твърди той

2160
Охранители на заместник-главния прокурор снимали Чоков в ресторанта, твърди той
Снимка: БГНЕС

Заради снимките, на които Ценко Чоков се вижда в столичен ресторант, той се връща в ареста. С това най-леката мярка за неотклонение на бившия кмет на Галиче от домашен арест се промени в задържане под стража. Чоков твърди, че охранители на заместник-главния прокурор Иван Гешев са го снимали в заведението, в което е бил.

Става ясно, че Чоков започва да обитава жилище, което има от 10 години в София, когато му е наложена мярката от домашен арест. Той обясни в интервю за bTV, че напуска жилището си, когато има разрешение от съда. Чоков поясни, че излязъл за дело, но минал да си вземе храна от ресторанта. Чоков посочи, че на път от лекаря му е паднала захарта и затова се отбил в заведение - "да хапне нещо сладичко".

Цветанов: Моделът на Ценко Чоков в Галиче няма да се повтори

Моделът на Ценко Чоков в Галиче няма да се повтори повече. Гаранция е целият този фокус от страна на медии, граждани и политици. Ние ре...

Бившият кмет потвърди, че не употребявал алкохол, а "само минерална вода". Ценко Чоков коментира, че охрана на заместник-главния прокурор Иван Гешев го е снимала през цялото време. Чоков не можа да каже дали е съгласувано решението на охранителите с Гешев да изпратят снимките до медиите. Той обаче посочи, че това не е невъзможно.

Обвиняемият разкри, че всяка вечер "кварталният" го проверява като част от мярката му за домашен арест. Бившият кмет на село Галиче посочи, че има редица обострени заболявания и разказа подробности за здравословното си състояние.

Ценко Чоков се обърна към прокуратурата с думите: "нека си ги проверяват", по повод заключенията на вещите лица за здравословното му състояние. Чоков посочи, че от негово име са заплашвали главния прокурор и са се "бъзикали" с Борисов. Бившият кмет счита, че "от най-голямо ниво" има натиск срещу него.

Чоков разказа за миналото си, в което първоначално е бил задържан по времето, в което премиерът Бойко Борисов е бил главен секретар на МВР. Впоследствие Чоков става кмет от ГЕРБ, а по-късно - от ДПС.

Оправданието на жената на Чоков за домашния арест - чакал да му опаковат храна

Не мисля, че е маловажно човек да иде на зъболекар. Да, отишъл е на зъболекар – доколкото знам докъм 18:30 часа, и пътьом е преми...

От думите на Чоков се разбра, че той счита себе си за жертва на силните на деня. С мен се занимават НАП, КПКОНПИ, ГДБОБ - най-силните лостове в държавата. Чоков недоумява какво искат тези институции от него. "Избира се някой, който не е с тях, а щом не си с тях, си против тях", заяви в заключение бившият кмет на село Галиче.

И още...

Междувременно от сдружение "За зелен Младост" реагираха на темата "Ценко Чоков". Оттам считат, че новината за разпространените снимки на Чоков в публичното пространство цели да отклони вниманието от темата с ареста на бившата кметица на района Десислава Иванчева и заместничката ѝ Биляна Петрова. Припомняме, че вчера (19 декември) спецсъдът отново пусна двете жени под домашен арест, а прокуратурата обяви, че първо ще се запознае с мотивите на Темида и тогава ще реши дали ще обжалва. Иванчева и Петрова още са в ареста, защото пускането може да стане след 3 дни, ако няма обжалване.

От сдружението искат и оставките на прокурор Иван Гешев и председателя на Антикорупционния орган Пламен Георгиев заради "лъжите" по адрес на Иванчева и Петрова.

Връщат в ареста Ценко Чоков, той се появи с патерици в съда

Апелативният специализиран наказателен съд върна в ареста Ценко Чоков, предаде БГНЕС. Решението идва, след като стана ясно, че Чоков е...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от КРИМИ:

Стрелба край Цалапица, има задържани

Хванат в крачка: Крадец скочи от терасата в Плевен

Агресия на пътя: Шофьор замери жена със запалена цигара и я хвана за врата в Софи

Мъжът ѝ я замерил с порцеланова чиния: Жена е с порезни рани

Засякоха шофьори, карали с 90 км/ч над ограничението в Сливенско

Започна дело за крупна измама с пенсионни вноски в Пловдив

"Дано смъртта ми е лека": 4 години от убийството на Милен Цветков

Опразниха кошарата на човека: Откраднаха овце и агнета във Врачанско

Задържаха руски гражданин в Бургас – ето защо

Пуснаха от ареста обвинения за поругаването на гроба на патриарха

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com