Осъдиха шестима от общо 146 емигранти, задържани на "Капитан Андреево"

5092
Осъдиха шестима от общо 146 емигранти, задържани на "Капитан Андреево"
Снимка: БГНЕС

Първите 6 имигранти, които бяха заловени в ТИР на "Капитан Андреево", вече са осъдени. Вчера на граничния пункт е бил задържан ТИР с работеща хладилна камера със 146 души от Ирак, Иран и Сирия.

След проверката на границата чужденците от превозното средство започнали да се задушават. С брадва разбили шофьорската кабина, а след като митничари и гранични полицаи отворили камиона, се разбягали из пункта в различни посоки. Не след дълго били заградени и задържани.

Изпратиха жандармерия и полицаи на "Капитан Андреево" заради бежанците

Служители на Жандармерията и Национална служба "Полиция" от цялата страна ще помагат на Гранична полиция край Капитан Андреево от днес,...

Двамата български шофьори изоставили камиона на границата и се укрили. Единият е бил арестуван от МВР при опит да напусне страната през ГКПП Видин, а другият полицията го издирва.

Случаят много наподобява този в Австрия, където в товарен автомобил с хладилна камера в края на август от задушаване загинаха 71 чужденци, смятат полицаи, цитирани от Topnovini.bg.

Първите 6 души от многолюдната група получиха наказание от 6 месеца условно с 3 години изпитателен срок. Делата срещу тях преминаха със споразумение одобрено от Районен съд Свиленград.

Освен това всеки от тях ще плати и глоба от 200 лв.

Над 4 кг живак в пътнически автобус откриха на Капитан Андреево

Митническите служители на МП Капитан Андреево предотвратиха опит за контрабанда на живак. Токсичното вещество е открито при проверка н...

Репортерска проверка установи, че по-голяма част от задържаните от ТИР-а няма да стигнат до съд, защото са подали молби да получат статут на бежанец. Част от заловените, които не са подали молби ще бъдат изправени пред съда и днес.

Председателят на Районен съд Свиленград Елена Тодорова обясни, че в момента делата за незаконно преминаване на границата се гледат от 4-ма съдии. По думите й съдът в граничния град е изключително натоварен.

Преди половин месец от Апелативна прокуратура Пловдив информираха, че 45 % от делата в съдебния окръг са гледани от съда в Свиленград.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com