Откриха мъртъв младежа, нападнал медицинска сестра в "Пирогов"

9150
Откриха мъртъв младежа, нападнал медицинска сестра в "Пирогов"
Снимка: Actualno.com/Румен Скрински

Младежът, който като пациент на "Пирогов" преби медицинска сестра, е отрит мъртъв. Говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова посочи, че най-вероятно това е същият човек.

По външни белези и по дрехите лицето най-вероятно е същото, което е причинило телесните наранявания на медицинската сестра в "Пирогов", посочи Арнаудова, цитирана от агенция "Фокус".

Пребитата медицинска сестра: Страхувам се да се върна на работа

"Имам счупване на скулата, на носа. Страхувам се. Такива пациенти са страшни, просто са агресивни", заяви битата сестра Стефанова за Но...

Тя уточни, че Софийската районна прокуратура изяснява причините за настъпилата смърт на младежа, но по данни от извършената аутопсия най-вероятно става въпрос за самоубийство

"Механизмът, който главният прокурор създаде за бързо и незабавно уведомяване в подобни случаи в болнични заведения сработи и незабавно беше уведомена Районната прокуратура и започнаха спешни действия по издирване на лицето, но за съжаление няколко часа по-късно го открихме починало", отбеляза още Арнаудова.

Инцидентът в "Пирогов" е от петък вечерта, когато младежът е доведен от родителите му след употреба на марихуана. След нападението срещу сестрата и друг пациент, той е успял да избяга от болницата. Сестрата е с тежка лицево-челюстна травма и предстои да бъде оперирана.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com