Две нападения са станали тази нощ в "Пирогов" (СНИМКИ)

9610
Две нападения са станали тази нощ в "Пирогов" (СНИМКИ)
Снимка: УМБАЛСМ "Н.И.Пирогов"

В нощта на 27 срещу 28 октомври в УМБАЛСМ "Н.И.Пирогов" са станали два инцидента, при които пациенти са проявили агресия спрямо дежурните екипи. 

При първия – 18-годишен мъж, настанен в токсикологията на „Пирогов”, заради употреба на марихуана, е нападнал и пребил дежурната медицинска сестра. В резултат в момента тя лежи в лицево-челюстното отделение към Клиниката по неврохиругия с тежка лицева травма и комоцио (мозъчно сътресение), съобщиха от лечебното заведение.

БЛС стартира национална информационна кампания срещу насилието над медицински лица под надслов "Да спасяваш е призвание, не заслужава наказание", #ПребориГнева

На 25 септември, Български лекарски съюз стартира национална информационна кампания срещу насилието над медици под надслов „Да сп...

Снимка: УМБАЛСМ "Н.И.Пирогов"

Пациентът е приет за лечение по-рано в петък (27 октомври), след като екип на Спешна помощ го докарал в „Пирогов” заради употреба на марихуана. Родителите му отказали на дежурния екип един от двамата да остане като придружител с него, защото според тях го дразнят с присъствието си. Казали, че той се занимава със спорт – бокс. 

Същата вечер, няколко часа след приемането и лечението му в токсикологичната клиника, при него влиза дежурната сестра – той я посреща станал от леглото и започва да ѝ нанася тежки удари. След като я пребива и я оставя да лежи на земята в безсъзнание на земята, той се опитва да излезе от клиниката. Тъй като е заключено, той се насочва към първата срещната врата на пациентска стая. Там се лекува пациентка със сериозна нежелана лекарствена реакция. 18-годишният млад мъж я заставя да му отключи врата и след като тя му казва, че няма ключ, той започва да я души. Междувременно удря и бутона за пожарно известяване, но се стряска от включената аларма. Оставя пациентката, която е нападнал, чупи стъклото на заключената врата и бяга от клиниката облечен по тениска и боксерки. Дежурната лекарка и дежурната санитарка са силно стресирани от случилото се.

Експерт: Самата училищна среда предизвиква агресия, цялото ни общество си затваря очите

Явно самата училищна среда по начина, по който функционира в момента предизвиква агресия, която по някой път е изключително арогантна,...

 

Снимка: УМБАЛСМ "Н.И.Пирогов"

По-късно същата нощ, полиция докарала трима пияни мъже в спешното на болницата след пиянска свада в столично заведение. По време на инцидента единият е ударен и се налага да получи медицинска помощ. В коридора на спешното, един от тях нанася удар по вратата на кабинет. За щастие при този инцидент няма физически пострадал служител на „Пирогов”. Дежурният лекар се е разминал само с уплах. Що се отнася до пациента, чийто приятел извършва вандалския акт, той е настанен в лицево-челюстното отделение към неврохирургията на „Пирогов”.

Ръководството на болницата е уведомено за случая. Изпълнителният директор проф. Асен Балтов вече посети пострадалата медицинска сестра и огледа нанесените материални щети. Проф. Балтов е наредил да се вземат допълнителни мерки за сигурност.

Експерт: Днешните деца са много чувствителни и имат нужда да бъдат разбрани

Проблеми в семейството или проблеми с някой преподавател би могло да доведе детето до агресивно поведение. Същото се случва ако детето ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от КРИМИ:

По инициатива на ДАНС: Международна операция ще пресича контрабандни канали

Разбивал наред: Хванаха мъж, повредил 7 автомобила във Враца

Внук отмъкна 25 000 британски лири от дядо си в Хасково

Мигрантски наплив към София: МВР хвана 12 души в бус

Разбиха схема за преработка и разпространение на оръжия

За да има дело: Прокуратурата трябва да преработи обвинителния акт по "НАПлийкс"

BIRD: Димитър Стоянов бе нападнат от пиян данъчен, защо той не е задържан?

Мъж загина при катастрофа в Силистренско

Заради имунитет: Прекратиха временно делото за клевета на Гешев срещу Славов

СРС-та и показания на свидетели: Как Живко Коцев от свидетел стана обвиняем

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com