Откриха останките на разбилия се самолет с българско семейство

6334
Откриха останките на разбилия се самолет с българско семейство
Снимка: Pixabay

Македонските спасители откриха останките на разбилия се малък самолет с четиричленно българско семейство. Нямаше оцелели, открити бяха четири трупа, предаде репортер на БГНЕС.

Самолетът тип „Чесна” П210Н е летял от Охрид за София. Поради лошите метеорологични условия пилотът е поискал да кацне в Скопие, но след кратко време е поискал разрешение да продължи към София.

В самолетната катастрофа в Македония е загинал директор в Агенцията по вписванията*

Директор от Агенцията по вписванията, съпругата му и двете му дъщери вероятно са сред загиналите по-рано тази вечер в Македония при сам...

Самолетът е паднал край местността Солунска глава. Солунска глава е най-високият връх на планината Якубица в централната част на Македония. Сред планинарите е известен с името Пъпа на Македония.

Машината е изчезнала в 17.16 българско време. Преди да изчезне от радарите пилотът е съобщил, че има силни турбуленции. В издирването на останките от машината се включиха два полицейски хеликоптера. Поради лошото време към 20.00 часа българско време снощи издирвателната операция бе прекратена. Самолетът е бил с германски регистрационни табели.

Спасителната операция беше подновена рано тази сутрин. Българските власти бяха в постоянен контакт със своите македонски колеги. Министър-председателят Бойко Борисов беше в постоянна връзка със своя македонски колега Зоран Заев. Нашите спасителни екипи също бяха готови да се включат в издирването, ако се наложи.

Новината, че телата и останките от самолета са открити бе съобщена след заседанието на Министерски съвет от вътрешния министър Младен Маринов.

Самолет с българи се е разбил в Македония, всички са загинали*

Малък самолет модел "Чесна П210Н" с четиричленно българско семейство се е разбил в Македония, като всички на борда са загинали, съобщав...

„Колегите от Република Северна Македония са успели да стигнат до мястото на катастрофата на самолета. Там на място са открити 4 тела“, каза той и добави:

„Телата на загиналите са транспортирани в тяхната съдебна медицина за съответната аутопсия и експертиза и едва след това ще можем да потвърдим самоличността на загиналите”.

Македонските власти извършват оглед на мястото на катастрофата, за да изяснят причините за нея, добави още министър Маринов.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от КРИМИ:

Мъж се е барикадирал в жилището си в кв. "Гео Милев" в София

23-годишен преби свой съсед във Велинград

Без да каже и дума: Живко Коцев влезе на разпит в КПКОНПИ

Пиян полицай направи катастрофа

Автобус и камион се удариха в София

Побой заради жена в Самоков завърши със счупени крак и ръка

Викат на разпит Живко Коцев и в КПКОНПИ

Пореден опит за старт на делото „Дебора“

Задържаха мъжа, поругал гроба на патриарх Неофит (ВИДЕО)

Мъж от Сливенско преби служител в столичен хостел

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Крими