Отстраниха от длъжност кмета на пловдивския район Централен

16041
Отстраниха от длъжност кмета на пловдивския район Централен
Снимка: БГНЕС

Пловдивският окръжен съд отстрани от длъжност Райна Петрова.

Съдът намери, че са налице всички основания, предвидени в чл. 69 ал. 1, НПК за отстраняването на обвиняемата от длъжност. Тя е привлечена като обвиняема за умишлени престъпления от общ характер, извършени във връзка с работата й, и има достатъчно основания да се счита, че служебното й положение ще създаде пречки за обективното, всестранно и пълно изясняване на обстоятелствата по делото.

Задържаха кмета на район Централен в Пловдив

При проведена съвместна операция на Окръжна прокуратура – Пловдив и ДАНС беше задържана Райна Петрова – кмет на район Центр...

Въпреки протестите на защитата, Пловдивският окръжен съд даде ход на делото, предаде в. "Марица". Срещу нея са повдигнати две обвинения за длъжностно престъпление и за търговия с влияние, свързани с доставки на храни за детски градини. 18 тома доказателства са събрани по обвиненията, разпитани са 50 свидетели.

Делото беше засекретено и се гледаше при закрити врата Причината е, че са използвани СРС-та, информира Радио Пловдив. В документите по делото се оказаха няколко запечатани листа от ДАНС, което наложи почивка от 20 минути, за да се запознае защитата, а и самият съдия.

„Всички разпитани 50 свидетели по делото твърдят, че се страхуват от уволнение и затова настояваме Райна Петрова да бъде отстранена от длъжност до за завършване на досъдебното производство срещу нея”, заяви прокурорът по делото Румен Попов, който е окръжен прокурор на Пловдив.

Нови подробности излязоха днес по двете обвинения, свързани с фирмите на Надежда Минчева. Срещу храни със съмнително качество и силно завишени цени, кметицата на район Централен е получила 4 000 лв. за консултантски услуги, които в документите на общината са записани като " рисувани чаши". Вече стана ясно, че срещу туристически ваучери за 10 000 лв., Петрова е посетила с дъщеря си Тайланд в края на миналата година.

Пилешко със салмонела се продава в пловдивски магазини, може би и в софийски

Заразено пилешко месо се продава в магазини в Пловдив, възможно е да го има в София. 17 кашона с пилета, заразени със салмонела, са от...

Известната с тоалети в бонбонената гама Райна Петрова се яви днес в съда в костюм със цвят на праскова, придружена от адвоката си Красимир Елдъров. Тя отказа да коментира екскурзиите си, а за обвиненията каза, че разчита на правосъдието.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com