X
 
 

Петко Сертов работел по Стратегия за преструктуриране на българската енергетика

20225 0
photo of Петко Сертов работел по Стратегия за преструктуриране на българската енергетика
Снимка: БГНЕС
Да, Петко Сертов беше в офиса в деня на изчезването си – петък, 5 декември. Това потвърди шефът на мултинационалната енергийна компания ОЕТ ООД Ангел Божилов.

По думите на Божилов не е имало нищо странно в поведението на Сертов. Той е прекарал два часа в офиса – от 9 сутринта до 11 часа. Говорил е с колеги, пожелал им е приятни почивни дни. Г-н Сертов беше консултант на граждански договор при нас, със заплата 3 хил. лева, подчерта Божилов.

Емилия Сертова: Съпругът ми не би посегнал на живота си

Съпругата на бившия председател на ДАНС Петко Сертов - Емилия, смята, че изчезването на съпруга й не може да се дължи на каквито и да б...

По думите на Божилов Сертов е работел по Стратегия за преструктуриране на енергетиката в България. Той е давал консултации от гледна точка сигурност. Това не е някаква тайна, темата е публична и всеки може да провери работата му, заяви Божилов. Божилов призна, че е съветник на КТ Подкрепа. Основната цел на стратегията е да се запуши дупката в НЕК, за да се стабилизира енергетиката. Говорил съм с четирима премиери и петима министри за тази стратегия, внасяно е резюме на стратегията при всички правителства, включително сегашното, добави Божилов. И заяви, че смята за спекулация връзката „Южен поток” със стратегията и Сертов.

Ангел Божилов призова медиите да не спекулират твърде много предвид малкото информация по случая. Силно се надявам изчезването на Сертов да няма нищо общо с работата в моята фирма, каза Божилов.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
missing image
Дневен хороскоп за 17 септември

Овен Това е ден, в който ще може да постигнете чудеса. Трябва само да сте напълно праволинейни и да не се отклонявате със странични дейности от...