Подозрение: Дали задържан за прегазен човек във Варна е точният извършител?*

14231
Подозрение: Дали задържан за прегазен човек във Варна е точният извършител?*
Снимка: Facebook

39-годишен велосипедист почина, след като бе блъснат от лека кола в град Варна. Пострадалият колоездач е бил настанен в болнично заведение с тежки травми. Впоследствие е починал, както съобщи вчера (11.09.) полицията във Варна. Леката кола е била с марка BMW. По-късно във Facebook страницата "За морската" уточниха, че загиналият е Мартин Чикалов - млад балетист от Държавна опера - Варна.

Оказа се, че шофьорът, който удари и уби Мартин е без книжка за управление на автомобил. Мъжът е на 25-години и има два акта за нарушения, свързани с управлението на МПС без документ. Той сам се е предал на полицията, като издирването му е било затруднено, защото не живее на постоянния си адрес. Прокуратурата му повдига обвинение за причиняване на смърт по непредпазливост и бягство от местопроизшествието. При доказване на вина го чакат 15 години затвор.

Въпреки тези факти и широкия обществен и медиен отзвук по темата, властите у нас все още отказват да посочат името на извършителя на убийството. Варненската окръжна прокуратура съобщи, че инициалите на шофьора са П.З. Журналистът Татяна Кристи обаче изрази съмнение дали това е така.

По-рано тя публикува в своя Facebook профил снимка на въпросното BMW, с което е блъснат Чикалов. "Шофьорът на возилото бяга от местопрестъплението независимо, че има много свидетели, които правят снимка на колата и номера ѝ. Ето го номерът на колата на убиеца - "В 9113 РН", написа Татяна Кристи.

Сега тя твърди, че във Facebook профила на Виктор Димитров се появяват многократно снимки на "BMW-то убиец" и отчетливо се вижда номера на возилото, който е същият като този на колата, с която е убит Мартин. По думите на Кристи, според застрахователните данни на името на Виктор Димитров е направена застраховка "Гражданска отговорност" съвсем наскоро - на 31 август.

Кратка справка на Actualno.com в профила във Facebook на посоченото от Кристи лице показа, че наистина в страницата на Виктор има снимки на същия автомобил. Защо полицията не дава подробности в тази насока по случая остава загадка. Actualno.com изпрати своите въпроси към ОДМВР-Варна и Окръжна прокуратура-Варна и очаква отговори.

* Междувременно се появи информация, че Виктор е продал автомобила преди десетина дни. Неофициално има твърдение, че купувачът се казва Петър. Малко по-късно самият Виктор публикува във Facebook договора за продажба на колата, от който личи, че автомобилът е продаден на Петър Здравков. Остава обаче сериозен въпрос - договорът е сключен на 30 август, 2018 година, а г-жа Кристи твърди, че за колата е сключена "Гражданска отговорност" на 31 август, на името на Виктор.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от КРИМИ:

Полицията с акция в бежанския център в "Овча купел"

Тежка катастрофа между кола и два мотора в София

МВР: Фалшивите сигнали за бомби в София са подадени от страна извън ЕС

Европрокуратурата претърсва хотели в наш ски курорт заради измама със субсидии

Заловиха нелегални мигранти в дипломатическа кола на "Капитан Андреево"

Дървосекачи се биха с пръти край Кърджали

Пиян разхвърля магазин в Асеновград

Бременна в деветия месец почина в болницата в Кърджали

Разбиха мрежа за нелегална продажба на хормонални медикаменти

Бомбени заплахи в Софийския университет и Съдебната палата

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com