Похитителите на Лара Банева все още не са предявили искания

6724
Похитителите на Лара Банева все още не са предявили искания

Все още няма информация дали похитителите на дъщерята на Евелин Банев-Брендо - Лара, са се свързали със семейството ѝ с някакви искания.

Според информация на БНТ полицията знае накъде е продължил автомобилът след кръстовището на булевардите "Пушкин" и "Никола Петков". Първият километър от трасето, по което похитителите са потеглили, е наситен с десетки камери по стълбове и сгради. В този участък има много камери, като ГДБОП е иззела записите от камерите. Разследващите са ги прегледали подробно и от последната, която е на кръстовището на "Пушкин" и Околовръстното, виждат, че автомобилът с отвлеченото момиче продължава към квартал "Павлово". Край панелните блокове, обаче, камери няма и следите на колата вече се губят.

Шофьорът на детето на Брендо е в болница, без опасност за живота

Шофьорът и охранител на 11-годишната дъщеря на Евелин Банев-Брендо е в стабилно състояние и без опасност за живота. В момента е в болни...

Анализът до момента е категоричен, че отвличането е добре планирано и подготвено. Похитителите дори се опитали да заблудят криминалистите - това се вижда от записа на най-близката до дома на Брендо камера. От тази камера разследващите разбират, че джипът BMW е с различни преден и заден номер. Задният също е бил откраднат от същия вид автомобил, но с лизингова регистрация.

От оскъдната информация, която дава полицията, може да се заключи, че поне двама от похитителите не са българи. Според анализа най-вероятно отвлеченото момиче все още е в София. В близки до Бояна квартали както и във вилни зони се наблюдават сгради, където се предполага, че е възможно похитителите да държат 10-годишната Лара.

Засега ГДБОП категорично отказва да потвърди по какви версии за отвличането работят разследващите. Службата е тази, която води разследването.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com