Продавачи в "Лафка": Собственикът удържа от надниците ни откраднатото от престъпници

20412
Продавачи в "Лафка": Собственикът удържа от надниците ни откраднатото от престъпници
Снимка: Община Ловеч

С постоянна мярка за неотклонение зад решетките са петимата софиянци, задържани преди седмица в Пловдив след пореден обир на "Лафка" (Lafka) - този път в Асеновград. Всички кражби, извършени от тях на територията на Пловдивска област, ще бъдат доказани в съда, твърди пред БГНЕС директорът на ОД на МВР в Пловдив Христо Разсолков.

Според Разсолков, загубите от откраднатите цигари се покривали от застрахователите. Според няколко пострадали продавачи от веригата павилиони, обаче, стойността им се удържа от заплатите и затова текучеството е голямо. Посегателствата на цигарите може би ще спрат след залавянето на "ударната бригада", но обект на кражби са и билети за лотариите, алкохол от витрините и сладолед от фризера.

В Ловеч не можели да махнат Lafka, по закон всичко е наред

Не можем да откажем да одобрим проект по целесъобразност, а само и единствено по законосъобразност. Това коментира главният архитект на...

От бандата, специализирала се изцяло в обири на цигари от павилиони на "Лафка" в цялата страна, пропищяха много продавачи. В Пловдив, разказва един от тях, първата кражба е извършена още на третия ден след поставянето на първия павилион. Отначало обект на набезите са били павилиони в крайните квартали - така след светкавичния удар, бандата изчезва преди да дойде СОТ. По-късно, обаче, крадците станали нагли и започнали да обират и в центъра. Крадяли основно цигари - цели стекове в началото, после задигали и поставките с единични кутии, които висят на предната витрина отвътре. Отначало влизали през вратата с взлом, после започнали да режат страничната стъклена витрина.

По думите на ст. комисар Разсолков, бандата е действала повече в Северна България. Няколко дирекции на МВР, сред тях и Столична, са ги разследвали, накрая ги хващат пловдивските криминалисти.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com