Прокуратурата: Бойко Рашков не ни каза нищо конкретно за "Хемус"

10700
Прокуратурата: Бойко Рашков не ни каза нищо конкретно за "Хемус"
Снимка: БГНЕС

Софийска градска прокуратура разпита министъра на вътрешните работи Бойко Рашков. По време на разпита му в сградата на СГП той не е посочил никаква конкретика – лица и места, на които евентуално да са предавани или укривани парични средства, предмет на разследването по делото, предават от прокуратурата. Пред наблюдаващия прокурор вътрешният министър е определил изказванията си пред националното радио като “политически“ и е заявил, че те “не могат да бъдат други“. 

Рашков беше призован като свидетел заради негово изявление пред БНР, в което твърди, че за него не е тайна къде са отишли липсващите пари за строителството на магистрала "Хемус". Преди разпита той е запознат с правата и задълженията си като свидетел в съответствие с установената в закона процедура за провеждане на разпит и е поканен да изложи във формата на свободен разказ всичко, което му е известно във връзка с разследването по делото “Хемус“. Към вътрешния министър са били зададени и допълнителни въпроси. Самият Рашков е пожелал да не се прави видео- и звукозапис на показанията му. Разследването ще продължи съгласно предварително очертания от екипа от наблюдаващи прокурори план за събиране и проверка на доказателства.

Може ли ГЕРБ наистина да осъди Рашков - мнението на юристи

ГЕРБ не могат да осъдят Бойко Рашков. Юридическите лица не могат нито да бъдат обиждани, нито клеветени. Това беше категоричното мнение...

Решението за провеждане на разпит на министър Бойко Рашков беше взето от наблюдаващите прокурори във връзка с негово изявление на 23.12.2021 г. в предаването „Преди всички“ на програма „Хоризонт“ на Българско национално радио. Тогава той заяви: „За мен не е тайна къде са отишли тези пари. Внимателно и с интерес наблюдавам реакциите на някои хора, които живо се интересуват, едва ли не очакват по ефира да кажа докъде сме стигнали, да предприемат едни действия, вероятно едни куфари и да заминат – я за Дубай, или някъде другаде“.

По-рано днес от ГЕРБ обявиха, че ще дадат Бойко Рашков на съд. Повод за това намерение стана изказването на вътрешния министър, че 30-40% от авансовите преводи за строежа на отделни лотове на магистрала "Хемус" не са използвани за строителство, а са отивали именно в бившите управляващи. 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от КРИМИ:

Пиян шофьор предизвика катастрофа с пострадали в Казанлък

Хванаха жена, купувала скъпи телефони с чужди карти (СНИМКА)

Окрал казино, но вместо пари взел тръби: Арестуваха мъж в Камено

Инвалидни пенсии за над 100 000 лева: Две жени лъгали държавата с години

Добавил си 8 години стаж: Мъж опита да излъже НОИ в Кърджали

Жена е в болница след домашно насилие в Благоевградско

Мними гадателки основаха първата ясновидска къща у нас

По инициатива на ДАНС: Международна операция ще пресича контрабандни канали

Разбивал наред: Хванаха мъж, повредил 7 автомобила във Враца

Внук отмъкна 25 000 британски лири от дядо си в Хасково

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com