Прокуратурата: Д-р Димитров е изстрелял цял пълнител, не искал да се обади на МВР, Плъха отишъл да краде

6690
Прокуратурата: Д-р Димитров е изстрелял цял пълнител, не искал да се обади на МВР, Плъха отишъл да краде
Снимка: БГНЕС

Д-р Димитров е стрелял, докато изразни целия пълнител, един от проектилите е попаднал в гърдите на Георги Джевизов (Жоро Плъха). Това обясни Галина Андреева, говорител на Окръжната прокуратура в Пловдив.

Стреляно е от близко разстояние по посока на тялото на починалия. Убийството е извършено при превишаване на пределите на неизбежна отбрана. Първоначално лекарят се е защитавал, но след това това нападение е било отблъснато с прекомерна сила, каза още Андреева пред Нова телевизия.

Манолова предупреди да не се бърза по случая с д-р Димитров, обвини КЕВР за ЧЕЗ

"Гневът и протестите на хората са напълно разбираеми и справедливи, не само за този случай, по който няма достатъчно яснота. Този инцид...

Говорителят на Окръжната прокуратура обясни, че Димитров е наблюдавал в продължение на половин час какво се случва в гаража му и е влязъл там с предварително заредено незаконно оръжие. Когато са се засекли в гаража, извършителят е замерял Димитров с предмети, като многократно се сменят версиите с какво е бил замерян лекарят - с тръба, табела, нож, каза още Андреева и уточни, че Димитров е с 30 сантиметра по-висок от Джевизов, както и по-едър. Ножът е намерен в дома на лекаря, но бил измит и не можело да се каже дали е използван срещу Иван Димитров. Странно ми е твърдението му, че с едно хвърляне на нож е получил две рани, добави Андреева, визирайки думи на лекаря след пускането му от ареста.

Д-р Димитров е опитал да прикрие своето действие, с помощта на на свой приятел – събрали са гилзи, изринали са сняг с кръв по него, търсили са къде е отишъл простреляният Георги Джевизов и след като не са го намерили, са се прибрали вкъщи. Има свидетелства, че са чути четири изстрела, но на място са открити две гилзи.

Според говорителя на Окръжната прокуратура, лекарят е бил съветван от приятеля си от лелята си да се обади в полицията, но не го е направил. Бил е търсен от МВР за случая и чак след като е бил задържан, е признал какво се е случило.

Тепърва ще бъде решавано дали да бъдат повдигани обвинения и срещу приятеля на д-р Димитров, чието име не беше казано.

Нови протести в защита на обвинения за убийство пловдивски лекар

Десетки пловдивчани се събраха и днес на площад „Съединение“ в защита на д-р Иван Димитров, обвинен за убийството на кримин...

Георги Джевизов е отишъл да краде, подчерта Галина Андреева пред bTV на изричен въпрос дали застреляният е смятал да извърши престъпление.

В отговор на въпрос защитава ли законът хората, които са си у дома, Андреева отговори: "Прилагаме закона смятаме че го прилагаме правилно. За това дали и какви биха моли да бъдат промените, може да се обърнете към Народното събрание. Ние сме призвани да спазваме закона – това и правим."

Говорителят на Окръжната прокуратура в Пловдив каза още, че не счита, че има забавяне по случая, тъй като се работи с факти, а не с предположения. Според нея напрегната ситуация се е създала заради твърдения, разпространявани по медиите.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от КРИМИ:

По инициатива на ДАНС: Международна операция ще пресича контрабандни канали

Разбивал наред: Хванаха мъж, повредил 7 автомобила във Враца

Внук отмъкна 25 000 британски лири от дядо си в Хасково

Мигрантски наплив към София: МВР хвана 12 души в бус

Разбиха схема за преработка и разпространение на оръжия

За да има дело: Прокуратурата трябва да преработи обвинителния акт по "НАПлийкс"

BIRD: Димитър Стоянов бе нападнат от пиян данъчен, защо той не е задържан?

Мъж загина при катастрофа в Силистренско

Заради имунитет: Прекратиха временно делото за клевета на Гешев срещу Славов

СРС-та и показания на свидетели: Как Живко Коцев от свидетел стана обвиняем

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com