Прокуратурата е готова с обвинението срещу войниците, поругали паметника в Карлово

15784
Прокуратурата е готова с обвинението срещу войниците, поругали паметника в Карлово

Досъдебното производство по случая с тримата войници Мустафа Бектамов, Ибрям Камармелов и Рафет Сакатов, които поругаха паметника Евлоги и Христо Георгиеви в Карлово е приключено. Днес или утре обвинителният акт ще бъде внесен в съда, каза ръководителят на Военно-окръжна прокуратура Пловдив полк. Емил Ангелов, предаде Агенция "Фокус".

По думите му, прокуратурата се е забавила малко, по независими от тях причини. Според данните, изнесени до момента, войниците облекчавали нуждите си върху паметника на братята, но били видени от местен младеж – Ивайло Пръмов, който им направил забележка. Затова му бил нанесен побой. Двама от обвинените войници са уволнени по разпоредба на министъра на отбраната.

Уволниха войниците, поругали паметник в Карлово

Войниците, който поругаха паметника на братята Евлоги и Христо Георгиеви в Карлово, са уволнени по разпоредба на министъра на отбраната...

Командирът на поделението бригаден генерал Димитър Шивиков каза, че от правна гледна точка, случаят все още не е приключен и, че все още няма нищо доказано с категоричност. Въпреки това, той укорява и осъжда постъпката на войниците. По думите му, те самите са признали и осъзнали, че са допуснали грешка, с която са накърнили своя авторитет и този на Българската армия.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com