Прокуратурата мълчи като комунист на разпит за тефтерчетата на Златанов

19745
Прокуратурата мълчи като комунист на разпит за тефтерчетата на Златанов
Снимка: БГНЕС

Към момента тече разследване за извършени злоупотреби с власт с тефтерчетата на Филип Златанов. Води се производство срещу неизвестен извършител за кражбата на тефтерчетата, обясни говорителят на Софийската градска прокуратура Павел Панов.

Панов отказа да коментира детайли заради водено разследване. На въпрос защо прокуратурата не показа всички страници от тефтерчето, а само някои странички с някои имена, докато в медиите излязоха страници дори с пълното име на Делян Пеевски (бел. ред. – във factor.bg), говорителят отговаряше само с: „Не мога да ви кажа, не мога да коментирам, не мога да твърдя, че другите страници са от тефтерчето”. Защо експертизата е била назначена върху ксерокопие – така било решено от съответните органи, добави лаконично Панов пред Нова телевизия.

Пълна мистерия около изчезналите тефтерчета на Филип Златанов

Снощи стана ясно, че са изчезнали двете тефтерчета на бившия шеф на Комисията за предотвратяване и установяване на конфликт на интере...

Журналистът Борислав Митов уточни, че разследването за тефтерчетата се води срещу неизвестен извършител, а не срещу Филип Златанов. Тези тефтерчета показват как се е направила проформа реформа и се използва в изгода на властта – по онова време ГЕРБ. При пресконференцията на прокуратурата, на която беше показано тефтерче, фокусът беше върху президента Росен Плевнелиев, който тогава не беше удобен за правителството на Пламен Орешарски, категоричен беше Митов. И. Ф. беше показана, докато Д. П. не беше познат, макар на едно място да имаше името Делян Пеевски. Искра Фидосова след това напусна скорострелно политиката, припомни Митов.

КПУКИ има точно две завършени дела, а явно председателят не е особено умен, щом в тефтерче си записва с имена какви и срещу кого трябва да се изпълняват властови нареждания, иронизира главният редактор на OFFnews Владо Йончев.

Адвокатът на Златанов – Ирен Савова, опонира, че Филип Златанов никога не е бил посочван от прокуратурата като „неизвестен извършител”. Такъв е човекът, който е откраднал тефтерчетата, каза Савова. И добави – много зависи какво ще е обвинението срещу Златанов, той досега не е обвиняван в изпълнение на политически поръчки. Припомняме, че на първа инстанция Златанов беше осъден на три години и половина затвор. Адвокат Савов добави, че съдът вече е поискал оригиналите на тефтерчетата още на първа инстанция.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com