Прокуратурата поиска постоянен арест за Сидеров и Чуколов

4655
Прокуратурата поиска постоянен арест за Сидеров и Чуколов
Снимка: БГНЕС

На късно заседание тази вечер Софийски градски съд гледа едновременно жалбата срещу ареста на Волен Сидеров и Десислав Чуколов и искането за тяхното постоянно задържане, предаде БГНЕС.

По-рано днес, в 16.50 часа, в СГС постъпиха жалби от адвокатите на депутатите от партия „Атака” срещу задържането до 72 часа на двамата обвиняеми. Незабавно е изискано делото от СГП за образуване на съдебно производство.

Внесоха жалба срещу ареста на Волен Сидеров

В Софийски градски съд тази вечер е внесена жалба срещу ареста на Волен Сидеров, съобщиха от съда. Жалбата ще се гледа още тази вечер....

Междувременно Софийска градска прокуратура внесе и искане за постоянна мярка "задържане под стража" за двамата.

С оглед процесуална икономия, казаха от пресслужбата на съда, двете производства ще се гледат едновременно тази вечер.

Днес Софийска градска прокуратура повдигна обвинения на народните представители от "Атака" за хулиганство, извършено с изключителна дързост, а на Сидеров - и за принуда срещу студентка.

Деянията са извършени на 23.10.2015 г. в гр. София в сградата на НАТФИЗ. На 26.10.2015 г. главният прокурор Сотир Цацаров поиска от Народното събрание разрешение за задържането на двамата народни представители, а на 5.11.2015 г. парламентът даде разрешение за задържането им, като преди това двамата депутати се отказаха от имунитета си, съобщиха от прокуратурата.

Волен Сидеров и Десислав Чуколов са отказали да подпишат постановленията за привличане на обвиняем, не са давали обяснения и са отказали да подпишат протокола за разпит на обвиняем. И на двамата са връчени постановленията за задържане под стража.

Прокуратурата повдигна обвинения на Сидеров и Чуколов за хулиганство

Днес Софийска градска прокуратура повдигна обвинения на народните представители Волен Сидеров и Десислав Чуколов за хулиганство, извърш...

Припомняме Ви, че на Сидеров ще бъде повдигнато и друго обвинение - за принуда. То е заради действията му, насочени срещу студентка от Театралната академия.

Лидерът на „Атака” извил китките на момичето, за да пусне телефона, с който го снимала. За това престъпление Сидеров може да получи наказание от 6 години лишаване от свобода. Като обвиняем е привлечен и мъжът, ударил Сидеров в изборната нощ.

Освен това адвокатът на Волен Сидеров, Явор Нотев, заяви, че от днес Сидеров ще престане да приема храна и вода и пристъпва към безсрочна ефектива гладна стачка.

 

 

Задържаха Сидеров, той започва гладна стачка

Столичната следствена служба взе решение лидерът на "Атака" Волен Сидеров да бъде задържан за 72 часа, съобщиха от прокуратурата. Лиде...

 

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com